5. Marta 2019.

Linta: I transparent “Maksovi mesari” potvrda ustaštva

Big Portal

“Tragično je ali i očekivano da vlast u Hrvatskoj ćuti da se javno veliča zloglasni ustaški koljač iz NDH Vjekoslav Maks Luburić koji je bio komandant koncentracinog logora Jasenovac i Stara Gradišta. Tragično je ali i očekivao da na veličanje navedenog ustaškog zlikovca ćuti rukovodstvo Hrvatskog fudbalskog saveza na čelu sa Davorom Šukerom i rukovodstvo Hajduka”, saopštio je Linta.

Ističe da “navijači Hajduka dobro znaju da je Davor Šuker pristalica genocidne NDH što je više puta dokazao kada se slikao na grobu Ante Pavelića u Madridu”.

Prema rečima Linte, Šuker je otvoreno štitio bivšeg fudbalera reprezentacije Hrvatske i odanog sledbenika ustaškog pokreta Josipa Šimunića koji je javno pozvao navijače u Maksimiru da zajedno s njim uzvikuju ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

On navodi da je skandiranje “Ubij Srbina”, “Srbe na vrbe”, “Za dom spremni” i slične srbomrzačke parole od strane navijača Hajduka postala je normalna pojava na stadionu “Poljud” u Splitu.

Linta ističe da hrvatska vlast prećutno toleriše govor mržnje i podsticanje na nasilje i ne preduzma konkretne mjre i aktivnosti protiv proustaških snaga.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare