Linta: I transparent "Maksovi mesari" potvrda ustaštva - BIGportal.ba
Region Vijesti

Linta: I transparent “Maksovi mesari” potvrda ustaštva

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da to što su navijači Hajduka na prethodne tri utakmice slobodno istakli morbidni transparent “Maksovi mesari”, jeste jedna u nizu potvrda da je temelj Hrvatske ustaštvo.

“Tragično je ali i očekivano da vlast u Hrvatskoj ćuti da se javno veliča zloglasni ustaški koljač iz NDH Vjekoslav Maks Luburić koji je bio komandant koncentracinog logora Jasenovac i Stara Gradišta. Tragično je ali i očekivao da na veličanje navedenog ustaškog zlikovca ćuti rukovodstvo Hrvatskog fudbalskog saveza na čelu sa Davorom Šukerom i rukovodstvo Hajduka”, saopštio je Linta.

Ističe da “navijači Hajduka dobro znaju da je Davor Šuker pristalica genocidne NDH što je više puta dokazao kada se slikao na grobu Ante Pavelića u Madridu”.

Prema rečima Linte, Šuker je otvoreno štitio bivšeg fudbalera reprezentacije Hrvatske i odanog sledbenika ustaškog pokreta Josipa Šimunića koji je javno pozvao navijače u Maksimiru da zajedno s njim uzvikuju ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

On navodi da je skandiranje “Ubij Srbina”, “Srbe na vrbe”, “Za dom spremni” i slične srbomrzačke parole od strane navijača Hajduka postala je normalna pojava na stadionu “Poljud” u Splitu.

Linta ističe da hrvatska vlast prećutno toleriše govor mržnje i podsticanje na nasilje i ne preduzma konkretne mjre i aktivnosti protiv proustaških snaga.

Danas objavljeno

London šalje Kijevu oružje za samoodbranu

M.

Šojgu pozvan u London

M.

Popularna i u penziji

M.

Ostavite komentar