Linda Džekson stupila na dužnost generalne direktorice Peugeota - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Linda Džekson stupila na dužnost generalne direktorice Peugeota

Linda Džekson stekla je bogato iskustvo radom u automobilskoj industriji u Velikoj Britaniji i i Francuskoj baveći se finansijama i prodajom u kompanijama Jaguar, Land Rover i Rover Group, gdje je obnašala funkciju regionalne finansijske direktorice za Rover Europe krajem 90-ih, potom finansijske direktorice za prodaju u Europi za MG Rover Group do kraja 2004., a onda se 2005. pridružila Grupi PSA.

U Grupi PSA, Linda je najprije bila finansijska direktorica u Citroen UK, zatim od 2009. do 2010. u Citroën Francuska, prenosi automania.hr

U julu 2010. postala je generalna direktorica Citroën UK i Irska. Linda je 2014. imenovana generalnom direktoricom marke Citroen i članicom globalnog izvršnog odbora Grupe PSA.

Tokom šest godina koje je provela na toj poziciji Linda je uspjela repozicionirati marku Citroen, povećati prodaju i postići da Citroen postane jedna od najcjenjenijih marki.

U januaru 2020. Linda je imenovana voditeljicom razvoja portfelja marki za privatne kupce te je radila na utvrđivanju i isticanju različitosti marki. Linda Jackson rođena je u Velikoj Britaniji, a MBA studij završila je na Univerzitetu Warwick.

Cijelu je svoju karijeru provela u automobilskoj industriji.

“Pravo je zadovoljstvo graditi marku Peugeot i nastaviti s radom započetim tokom posljednjih nekoliko godina u dobro uhodanim timovima. Izazov je tim veći jer dolazi u trenutku osnivanja grupe Stellantis”, rekla je Džeksonova.

Danas objavljeno

Da li treba koristiti ulje predviđeno za motore s velikom pređenom kilometražom?

D V

Daimler ukinuo skraćeno radno vrijeme i isplatio bonuse

D V

I Huawei ulazi u automobilski biznis?

D V

Ostavite komentar