18. Augusta 2019.

Limuzina i motor Elvisa Presleya na aukciji

Big Portal

Sada se nekoliko modela, koji su bili u njegovom vlasništvu, nalazi na aukcijskoj prodaji, dajući jedinstvenu priliku njegovim fanovima da ih učine svojima.

Tako će na aukciji biti ponuđeno nekoliko prevoznih sredstava koje je u svom voznom parku imao legendarni pjevač. Između ostalog, bit će ponuđeni limuzina Lincoln Continental i motor Harley Davidson.

“Vrhunska limuzina, koja je bila u Elvisovom ličnom vlasništvu, kupljena je nakon što je on vidio ovaj model na filmu. Činjenica je da je on vozio više puta i da je zaista volio”, stoji u opisu.

Kralj roka obožavao je Cadillace, ali nisu mu bile mrske ni druge marke automobila. Dio aukcije će biti i Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide, za koji se vjeruje da je u pitanju posljednji motor koji je on ikad kupio.

Elvis je prevezao svoj motor iz Kalifornije do Memfisa i prodao ga devedeset dana prije svoje smrti. Motor je bio izložen u Pioneer Auto Museum u Južnoj Dakoti, od početka osamdesetih godina.

Lincoln Continental je bio maksimalno opremljen, a na stražnjim sjedištima imao je i TV u boji. Poznavaoci Elvisa tvrde da je pjevač uživio u vožnji i da je najčešće on vozio taj automobil. Sva vozila imaju uredne dokumente te dokaze da je u njima sjedio Elvis Presley.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare