Limuzina i motor Elvisa Presleya na aukciji - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Limuzina i motor Elvisa Presleya na aukciji

Američki pjevač Elvis Presley bio je veliki ljubitelj automobila, a posjedovao je brojne modele i motore tokom svog života.

Sada se nekoliko modela, koji su bili u njegovom vlasništvu, nalazi na aukcijskoj prodaji, dajući jedinstvenu priliku njegovim fanovima da ih učine svojima.

Tako će na aukciji biti ponuđeno nekoliko prevoznih sredstava koje je u svom voznom parku imao legendarni pjevač. Između ostalog, bit će ponuđeni limuzina Lincoln Continental i motor Harley Davidson.

“Vrhunska limuzina, koja je bila u Elvisovom ličnom vlasništvu, kupljena je nakon što je on vidio ovaj model na filmu. Činjenica je da je on vozio više puta i da je zaista volio”, stoji u opisu.

Kralj roka obožavao je Cadillace, ali nisu mu bile mrske ni druge marke automobila. Dio aukcije će biti i Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide, za koji se vjeruje da je u pitanju posljednji motor koji je on ikad kupio.

Elvis je prevezao svoj motor iz Kalifornije do Memfisa i prodao ga devedeset dana prije svoje smrti. Motor je bio izložen u Pioneer Auto Museum u Južnoj Dakoti, od početka osamdesetih godina.

Lincoln Continental je bio maksimalno opremljen, a na stražnjim sjedištima imao je i TV u boji. Poznavaoci Elvisa tvrde da je pjevač uživio u vožnji i da je najčešće on vozio taj automobil. Sva vozila imaju uredne dokumente te dokaze da je u njima sjedio Elvis Presley.

Danas objavljeno

Mladenci u Indiji krenuli na vjenčanje ploveći u loncu

Vanja A

Udovica (85) i udovac (87) stali na ludi kamen poslije 15 godina veze

Vanja A

Žene u Hollywoodu su slavile uspjeh: Pogledajte neke od najljepših haljina koje su nosile

Vanja A

Ostavite komentar