Lijepo vrijeme aktiviralo radove: Planirano 300 projekata za banjalučka naselja - BIGportal.ba
Banja Luka

Lijepo vrijeme aktiviralo radove: Planirano 300 projekata za banjalučka naselja

Sanacija puteva, radovi na vodovodnim mrežama, izgradnja novih saobrađajnica, sanacija mostova, te pojačano čišćenje grada, samo su neke od aktivnosti koje počinju dolaskom ljepšeg vremena i stvarenjem uslova za njihovo izvođenje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tako su u proteklom periodu počeli radovi na izgradnji glavnog oborinskog kolektora u Karađorđevoj ulici u naselju Lauš, a riječ je o jednoj od većih investicija, planiranih za ovu godinu.

Izgradnjom ovog oborinskog kolektora biće riješen problem poplava koji je evidentan u ovoj ulici, a ovo će ujedno stvoriti preduslove za rješavanje kanalizacione mreže u ovom naselju, jer se većina poprečnih ulica spaja na ovaj kolektor.

Povoljni vremenski uslovi omogućili su i nastavak radova na izgradnji prvog dajak pristaništa u našem gradu.

U nedjelji koja je iza nas, počeli su radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u zaseoku Preradi, čime će biti riješeno pitanje vodosnabdijevanja za oko 30 domaćinstava.

Toplije vrijeme iskorišteno je i da se izvrši sanacija oštećenja saobraćajnica u više ulica na području grada Banje Luke.

Sanacija saobraćajnica već je izvršena u ulicama Gorana Radulovića Bimbe, Kralja Petra I Karađorđevića, Jovana Dučića i Branka Radičevića, te na Bulevaru cara Dušana, a sanacioni radovi biće nastavljeni i narednih dana u skladu sa vremenskim uslovima.

Lijepo vrijeme omogućilo je i nadležnim službama da započnu pranje ulica, te da se pojačaju aktivnosti na održavanju higijene javnih površina.

Tako se pristupilo detaljnom čišćenju grada, kako ručnom tako i čišćenju velikim i malim čistilicama, te uklanjanju suvih grana i izgrabljavanju zelenih površina.

Inače, u ovoj godini predviđena je realizacija preko 300 projekata, a neki od njih su gradnja najvećeg gradskog parka, novi mostovi, vodovodi, saobraćajnice.

Tako, između ostalog, uskoro počinju radovi na rekonstrukciji mosta u Trapistima, izgradnji mosta u Kaluđericama, Česmi, a uskoro se očekuje i nastavak radova na rekonstrukciji centralne pješačke zone.

Takođe, planirana je izgradnja glavnih saobraćajnica u nekoliko banjalučkih naselja poput saobraćajnice u naseljima Kuljani i Debeljaci, a planiran je i nastavak izgradnje saobraćajnice od Petrićevca prema Motikama, nastavak izgradnje saobraćajnice u Priječanima, rekosnstrukcija Subotičke ulice, te ulice Od Zmijanja Rajka, ali i brojnih puteva u prigradskim naseljima.

Banju Luku čekaju i drugi krupni projekti poput Centralnog spomen – obilježja, škole u naselju Ada, sportskog kompleksa na Laušu.

Na radost najmlađih sugrađana, u ovoj godini biće izgrađeno najmanje deset dječijih igrališta, a Banja Luka će dobiti i tri nove teretane na otvorenom.

Danas objavljeno

Uspostavljen jednosmjerni saobraćaj kroz Lazarevo, Novu varoš i Borik

Vanja A

Radno u Motikama: Počela gradnja 1.600 metara vodovoda

M.

Mnogi čekaju na novi dom: Akcija udomljavanja pasa iz azila još uvijek traje

M.

Ostavite komentar