Lijepe vijesti iz Kine: Ozdravilo 92 odsto oboljelih od korone - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lijepe vijesti iz Kine: Ozdravilo 92 odsto oboljelih od korone

U Kini je otprilike 92 odsto oboljelih od virusa korona ozdravilo, pri čemu se taj broj povećava posljednjih nedjelja, izjavio je zvanični predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije Tarik Јazarevič.

  • Od 81.000 slučajeva zaraženih virusom korona – preko 74.000 osoba se oporavilo (odnosno 92 odsto) i otpušteno je iz bolnice. Taj broj nastavlja da raste posljednjih nedjelja – rekao je on.

Јazarevič je podsjetio da, u skladu sa preporukama SZO, pacijent može da bude otpušten iz bolnice nakon što su dobijena dva uzastopna negativna testa na koronu, sa razmakom od najmanje 24 časa.

Podsjetimo, zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng saopštio je 29. marta da je Kina proglasila kraj epidemije.

Najmanje 98,6 odsto velikih industrijskih preduzeća u Kini koji su zbog korone morali da prekinu proizvodu, ponovo počelo da radi.

Ranije su mediji objavili da je u kineskoj provinciji Hubej (osim u Vuhanu), koja je poznata kao žarište širenja infekcije Kovid-19, nakon dva mjeseca obnovljen unutrašnji putnički avio-saobraćaj.

Karantin je u Vuhanu i provinciji Hubej trajao od 23. januara.

Danas objavljeno

Orban: Dolaze dvije najteže sedmice

M.

Krivokapić: Vlada neće dozvoliti nikome da sprovodi hajdučiju

M.

Gucati i Haradinaj odbijeni

M.

Ostavite komentar