18. Jula 2022.

Lijepe vesti za kreatore ekskluzivnog sadržaja na Instagramu

Big Portal

Instagram je ove godine radio na razvoju svog programa pretplate za kreatore koji sada mogu da dele objave samo za pretplatnike. Reels i fotografije će imati ljubičasti bedž sa simbolom krune kako bi bili istaknuti. Adam Mozeri, šef Instagrama, je istakao da je ovo funkcija za koju je imao najviše zahteva od kreatora u programu, prenosi Engadget.

Nova je i opcija chata za pretplatnike. Kreatori mogu da imaju grupne razgovore sa do 30 pretplatnika što bi trebalo da ih navede da još više vremena provode na Instagramu umesto na nekoj drugoj društvenoj mreži. Grupne razgovore pokreće Messenger, a kreatori ih mogu pokrenuti iz svoje pristigle pošte ili Storyja. Pretplatnici će takođe imati pristup početnoj kartici na profilu kreatora gde će biti centralizovan sadržaj sa sistemom plaćanja, uključujući fotografije, Reelse i Live arhive.

https://twitter.com/mosseri/status/1547574099035115527

Mozeri kaže da desetine hiljada kreatora u SAD-u sada imaju pristup programu pretplate, koji im omogućuje da fanovima naplate do 100 dolara mesečno za pristup ekskluzivnom sadržaju. Instagram je u januaru počeo da testira kreatorske pretplate s Paywall pričama i livestreamovima. Pretplatnici takođe dobijaju ljubičasti bedž koji se pojavljuje pored njihovih korisničkih imena u komentarima i privatnim porukama.

Meta nudi kreatorima i druge podsticaje za formiranje publike i deljenje sadržaja na Facebooku i Instagramu. Pa su tako prošlog meseca najavili da neće naplaćivati proviziju na zaradu koju kreatori ostvare putem aplikacija do 2024.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare