Lidija i Timoti su začeti prije 30 godina, a rođeni prošlog mjeseca - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Lidija i Timoti su začeti prije 30 godina, a rođeni prošlog mjeseca

Blizanci koji su dobili imena Lidija i Timoti Ridžvej rođeni su 31. oktobra iz embriona koji su zamrznuti 22. aprila 1992. godine.

Bebe su rođene u SAD, a ponosni novopečeni roditelji nazvali su njihovo rađanje „zapanjujućim, divnim” iskustvom. U Nacionalnom centru za doniranje embriona veruju da su ovo embrioni koji su bili najduže zamrznuti, a koji su za rezultat dali – živorođene bebe.

Lidija i Timoti Ridžvej rođeni iz embriona koji su zamrznuti u vreme kada je Džordž Buš Stariji bio američki predsednik, a Džon Mejdžor britanski premijer.

Embrioni su prvobitno bili namenjeni anonimnom bračnom paru i čuvani su u posebnoj laboratoriji pod posebnim uslovima pre nego što su donirani nacionalnom centru 2007. godine, preneo je Si-En-En.

Filip Ridžvej, otac blizanaca, imao je pet godina kada su embrioni stvoreni i rekao je: „Ima nešto zapanjujuće u svemu ovome. Imao sam pet godina kada je Bog dao život Lidiji i Timotiju, i on od tada čuva taj život. U izvesnom smislu, oni su naša najstarija deca, iako su naša najmlađa deca”.
Donator jajnih ćelija bila je tada 34-godišnja žena, a otac je tada imao 50 godina.

Filip i Rejčel Ridžvej imaju još četvoro dece uzrasta od dve do osam godina.

„Ovo je novi rekord u smislu embriona koji su bili najduže zamrznuti, a rezultirali rođenjem”, rekao je Mark Melinger, iz Nacionalnog centra za doniranje embriona.

Moli Gibson je rođena 2020. iz embriona koji je bio zamrznut 27 godina, a pre toga „rekord je držala njena sestra” koja je rođena iz embriona koji je bio zamrznut 24 godine.

Danas objavljeno

Zaljubljeni milijarder otvoren za vezu: Gejtsova djevojka veliko iznenađenje

Zeljka

Nije Irina, nego Šanina Šaik: Ko je manekenka koju dizajneri obožavaju

Zeljka

Udario Hrvat na Hrvata: Slučaj Zambija okrenuo sunarodnike jedne protiv drugih

Zeljka

Ostavite komentar