Lideri Zapadnog Balkana posvećeni proširenju EU! - BIGportal.ba
Region Vijesti

Lideri Zapadnog Balkana posvećeni proširenju EU!

Lideri Procesa Brdo-Brioni su, na samitu na Brdu kod Kranja, usvojili zajedničko saopštenje kojim potvrđuju svoju posvećenost proširenju EU.

“Nakon tročasovnih razgovora usvojena je deklaracija”, objavio je slovenački predsednik Borut Pahor na svom nalogu na Tviteru.

Sastanku povodom obeležavanja 10. godišnjice inicijative prisustvovali su lideri Srbije, Slovenije, Hrvatske, Albanije, Crne Gore, Kosova, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je na sastanku lidera Zapadnog Balkana u okviru proces Brdo – Brioni, Srbija prihvatila predložene zaključke.

On je kazao da je najvažnije da postoji konsenzus da se ceo region nalazi na evropskom putu i da treba zajednički da radimo.

“Podržali smo namere, želje i pretenzije drugih na Zapadnom Balkanu za otvaranjem datuma za pregovore i viznom liberalizacijom”, preneo je Vučić.

Kazao je da je bilo i mnogo stvari oko kojih nismo saglasni, a jedno pitanje koje je bilo ključno, kaže, bilo je pitanje promene granica oko čega nije bilo saglasnosti.

(Tanjug)

Danas objavljeno

“Zatvarate granicu? Pa dobro; A šta ako to uradim ja?”

M.

Haos u najavi? Ukrajina gomila vojsku u Donbasu

M.

U pritvoru tinejdžer osumnjičen za pucnjavu u Mičigenu, troje ranjenih u teškom stanju

M.

Ostavite komentar