19. Novembra 2022.

Lider Sjeverne Koreje prvi put javno pokazao svoju kćerku

Big Portal

Sjeverna Koreja je u petak probno ispalila interkontinentalnu balističku raketu Hvasong-17 , izvijestila je danas državna novinska agencija KCNA, prenosi Tanjug.

Veće iznenađenje od samog lansiranje bilo je prisustvo Kimove ćerke, čije postojanje nikada ranije nije bilo javno potvrđeno, navodi britanska agencija.

KCNA nije imenovala djevojčicu, koja se vidi na fotografijama u bijelom kaputu kako drži za ruku svog oca dok posmatraju masivni projektil.

Vjeruje se da Kim ima čak troje dece, dvije devojčice i jednog dječaka, a američki analitičari vjeruju da je jedno od njih viđeno na snimcima proslave nacionalnog praznika u septembru, navodi Rojters.

Američki bivši košarkaš Denis Rodman saopštio je 2013. godine da Kim ima “bebu”, kćerku po imenu Ju Ae.

Nakon putovanja u Sjevernu Koreju te godine, Rodman je izjavio britanskom Gardijanu da je proveo vrijeme sa Kimom i njegovom porodicom i držao bebu.

Procjenjuje se da Ju Ae sada ima oko 12-13 godina, što znači da će se za otprilike četiri do pet godina upisati na fakultet ili u vojnu službu, što bi, prema amaričkom stručnjaku za sjevernokorejsku političku elitu Majklu Medenu, ukazalo na mogućnost da kasnije u budućnosti ona zamijeni oca u rukovođenju državom ili postane njegov savjetnik i “igrač iz sjenke”, kao njena tetka Kim Jo Džong , navodi Rojters.

Sjevernokorejski lider je tokom jučerasnjeg nadgledanja testiranja nove interkontinentalne balističke rakete pozvao na intenzivniji razvoj strateškog naoružanja i obuku taktičkih nuklearnih jedinica, javila je državna agencija KCNA.

Kim je izjavio da najnovija proba potvrđuje da su nuklearne snage Sjeverne Koreje sposobne da odvrate bilo kakvu nuklearnu prijetnju, prenio je Rojters.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare