14. Decembra 2019.

Ličnost godine: Greta ili Tramp?

Big Portal

Američki predsednik Donald Tramp u četvrtak je izjavio da je “smešno” što je “Tajm” izabrao švedsku klimatsku aktivistkinju Gretu Tunberg za ličnost godine.

Naime, objavljena je fotošopovana fotografija Trampa kao Tunbergove na jednom od zvanicnih profila na “Tviteru”, @TrumpWarRoom.

Kad je reč o držanju obećanja, postoji samo jedna ličnost godine”, navedeno je u tvitu, u kojem se dalje navodi lista Trampovih postignuća, uključujući “procvat ekonomije”, izgradnju antiimigrantskog zida prema Meksiku i trgovinske ugovore.

Ovo nije ni prvi konflikt američkog predsednika i Tunbergove, kao ni prvi neobicni fotošop Trampove kampanje, prenosi Blic.

Mlada aktivistkinja i predsednik već su “ratovali” na Tviteru, nakon strastvenog govora Grete Tunberg u Ujedinjenim nacijama u septembru, u kojem je tinejdžerka kritikovala svetske lidere što ne reaguju na klimatske promene.

“Izgleda kao veoma srećna, mlada devojčica koja se raduje svetloj i predivnoj budućnosti. Lepo je to videti!”, naveo je Tramp, a Greta je tu rečenicu stavila na svoj profil.

Ovo je takođe treći put u dva meseca da je Trampova kampanja objavila njegovu fotošopiranu fotografiju i stavila predsednikovu glavu na telo druge osobe.

Krajem novembra Trampova glava se tako našla na telu fiktivnog boksera Rokija Balboe, iz čuvenog filma Silvestera Stalonea, a nedavno je osvanula i fotografija predsednika s telom Marvelovog negativca Tanosa iz serijala “Avendžers”.

Vašington post” je pre dve godine pisao da Tramp ima više fotošopova njihovih naslovnica s ličnostima godine koji vise na zidovima njegovih imanja. Zbog toga je “Tajm” tražio da se sporne naslovnice uklone. “Njuzvik” podseća da je Tramp bio “Tajmova” ličnost godine 2016.

https://twitter.com/bitteranagram/status/1205204260255719424

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare