Lice brže stari ako ga brišete peškirom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Lice brže stari ako ga brišete peškirom

Na listu najprljavijih stvari u vašoj kući, osim WC šolje, slobodno dodajte i peškire koji su leglo bakterija.

Ukoliko koristite peškire za brisanje lica, znajte da svojoj koži činite medveđu uslugu. Iako je sasvim logično da ga nakon umivanja osušite peškirom, zapravo činite više štete nego koristi. Evo kako se to može odraziti na kožu vašeg lica.

Dovodi do akni

Kada lice trljate peškirom vi premeštate sve bakterije sa njega direktno na kožu, što dovodi do začepljenja pora i pojave akni. Čak i ako za lice koristite posebni peškir, verovatno ga ne perete svaki dan, pa tako razni mikrobi nastavljaju da pronalaze put do vaše kože.

Peškiri su previše grubi za kožu lica, pa biste mogli nesvesno da iziritirate kožu i učinite je osetljivom na infekcije i bore.

Što više perete peškire, materijal postaje sve oštriji i grublji, a trenje koje peškiri stvaraju deluje kao piling koji vašoj koži može biti pregrub.

Zašto lice ne treba da brišete peškirom

Smanjuje delotvornost krema

Brisanjem lica odmah po umivanju sprečavate kožu da izvuče maksimum iz proizvoda koji na nju nanosite. Hidratantna krema će bolje prodirati u kožu ukoliko na vašem licu postoji još vode. Ako preskočite sušenje peškirom, omogućićete sredstvima za negu kože da “zarobe” vlagu koja je vašoj koži potrebna da bi izgledala mladoliko i blistavo.

Koža se više masti

Zvuči kontradiktorno, ali sušenje kože dovodi do toga da ona postane masnija. S obzirom da grubi peškiri uklanjaju prirodna ulja, koja su koži potrebna da bi ona bila zdrava, lojne žlezde ispod površine kože moraće da proizvedu više ulja kako bi nadoknadile suvoću, što će doprineti njenom preteranom mašćenju.

Žena.

Danas objavljeno

Zaslađivači pomažu u kontroli tjelesne težine

Vanja A

Ukusni meksički Burito od tikvica!

Vanja A

Paša lokum iz Majine kuhinje

Vanja A

Ostavite komentar