21. Decembra 2021.

LG predstavlja UltraGear 17G90Q, svoj prvi gaming laptop

Big Portal

Najava dolazi par nedelja pre godišnjeg sajma potrošačke elektronike (CES), gde će 17G90Q verovatno biti i uživo izložen. LG je sebi dao izazov da pokuša da ugura veće, toplije komponente u super-slatku Gram šasiju, što je još teže jer je 17G90G izgrađen oko masivnog ekrana od 17,3 inča. LG je već poboljšao svoj elegantni dizajn na Gram 17, koji u svojoj najnovijoj iteraciji uspeva da teži nešto manje od 1,3 kg i meri nepunih 18 mm debljine.

Jedan od razloga kako je Gram 17 mogao da ostane relativno mali je taj što se oslanjao na Intelovu integrisanu grafiku umesto da nudi diskretnu karticu. Međutim, to je neprihvatljivo za bilo koji sistem za igranje, tako da dodatak vrhunskog Nvidia GeForce RTX 3080 Max-Q GPU-a daje UltraGear 17G690Q njegovu moć igranja, ali i dodatnu snagu. To uključuje sistem za hlađenje parom koji je LG morao da ugradi u laptop da bi podneo toplotu sa grafičke kartice, a da ne pominjemo veću bateriju od 93Wh da bi obezbedio više prenosive snage. Rezultat je da 17G90Q težina dostiže 2,6 kg, dok se njegove dimenzije proširuju na 20 mm debljine.

Iako je to svakako glomazniji od većine laptopova, takođe je nešto lakši od Razer Blade-a iste veličine i preko kilograma lakši od Alienvare-ovog xk17 R1 sistema. Bez obzira na to, i dalje nudi druge vrhunske komponente kao dopunu GeForce RTX 3080, kao što je 11. generacija Intel Core Tiger Lake H procesora, 16 GB ili 32 GB RAM-a i do 1 TB memorije sa dve M.2 SSD kartice.

UltraGear 17G90Q uključuje mnoge druge očekivane karakteristike današnjih laptop računara za igre, kao što je Intel-ova Killer Wireless tehnologija, vreme odziva od 1 ms i brzina osvežavanja od 300 MHz full HD ekrana, kao i tastaturu koja vam omogućava kontrolu boje pozadinskog osvetljenja tastature. Takođe uključuje neke od sitnica za svakodnevnu upotrebu laptopa, kao što su full HD web kamera, čitač otiska prsta na dugmetu za napajanje i niz portova uključujući USB tip C sa podrškom za Thunderbolt 4 i USB4, HDMI izlaz, Ethernet port, i čitač microSD kartica, prenosi ZDNet.

Iako je LG već pružio dosta informacija o Ultragear 17G90Q, neke važne informacije koje nedostaju – kao što su tačna oznaka Intelovog procesora i informacije o cenama – mogle bi da postanu dostupne kada CES počne prve nedelje januara.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare