LG ove nedelje počinje sa prodajom prvog svjetskog 8K OLED TV-a - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

LG ove nedelje počinje sa prodajom prvog svjetskog 8K OLED TV-a

8K OLED televizori i zvanično postaju stvarnost od ove nedelje, kada LG počne sa isporukom vjerovatno najnaprednijih potrošačkih TV uređaja do sada kreiranih.

8K OLED televizori i zvanično postaju stvarnost od ove nedelje, kada LG počne sa isporukom vjerovatno najnaprednijih potrošačkih TV uređaja do sada kreiranih. LG 88Z9 je 88-inčni OLED panel, sa 8K Ultra HD rezolucijom (7680 x 4320 piksela). Sam OLED panel je i najveći koji je LG ikada isporučio na televizorima.

Naravno, trenutno nema puno 8K sadržaja i to s verovatno neće promeniti u skorije vreme. LG ovaj problem pokriva tako što će se oslanjati na svoju drugu generaciju Alpha 9 8K procesora, koji koriste deep learning algoritme kako bi pomogli u skaliranju slike na višu rezoluciju. LG ističe i da će TV koristiti “duboko učenje” kako bi generisao virtuelni 5.1 surround zvuk, sa podrškom za Dolby Atmos.

LG je istakao da će prodaja prvog svetskog 8K OLED TV-a početi u Južnoj Koreji, po ceni od 50 miliona vona (oko 42.000 dolara). Televizor će na tržišta Evrope i SAD stići tokom trećeg tromesečja.

Izvor: The Verge

Danas objavljeno

Netflix uvodi novu funkciju: Korisna je, ali “jede” memoriju

Zeljka

Nepoznati Realme telefon se pojavio na 3D renderima

Zeljka

Huawei AppGallery sada ima više od 530 miliona aktivnih korisnika

Zeljka

Ostavite komentar