LG je predstavio 325-inčni Direct View LED TV - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

LG je predstavio 325-inčni Direct View LED TV

Kompanija LG je predstavila Direct View LED (DVLED) Extreme Home Cinema liniju, koja je namjenjena za korišćenje u ekstremmno luksuznim domovima.

TV s oslanja na isti osnovni koncept i koristi milione LED dioda (između dva i 33 miliona) kako bi formirao kompletnu sliku u prilagođenim oblicima. Takođe, može da se prilagođava veličinama prikaza između 81 inč i 325 inča.

LG je predstavio 325-inčni Direct View LED TVKako bi koristili ove ekstremne veličine, korisnici će morati da se zadovolje 16:9 odnosom stranica, ali je moguće koristiti “UltraStretch” 32:9 odnos ukoliko žele da gledaju nekoliko video izvora istovremeno.

Za prikaz sadržaja u 8K rezoluciji biće potrebni DVLED modeli sa 33 miliona piksela, a tu su i opcije sa 4K i 2K prikazom. Za Smart TV funkcije zadužena je WebOS kontrolna kutija.

LG je počeo sa primanjem porudžbina za ove Direct View LED (DVLED) Extreme Home Cinema uređaje, a ne predstavlja iznenađenje šo kompanija nije objavila cenu za svaki od sistema, s obzirom da će svaka porudžbina biti prilagođena korisnikovim potrebema. LG procenjuje da će samo instalacija, garancija i podrška koštati 30.000 dolara.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Apple je objavio video koji pokazuje kako da koristite pokrete rukama za upravljanje Apple Watch-om

Vanja A

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Ostavite komentar