LG Display predstavio tanki zvučnik koji se može "sakriti" u unutrašnjosti automobila - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

LG Display predstavio tanki zvučnik koji se može “sakriti” u unutrašnjosti automobila

Kompanija LG Display je nakon rastezljivih LCD panela predstavila još jedan novitet, a to je super tanki zvučnik dizajniran tako da nakon ugradnje u unutrašnjost automobila bude neprimjetan.

Zvučnik pod nazivom Thin Actuator Sound Solution je razvijen u saradnji s “globalnom kompanijom za ozvučenje” čije ime nije otkriveno, a cilj je zamijeniti tradicionalne zvučnike u automobilima.

Sistem nema uobičajene komponente poput zavojnica i magneta koji se nalaze u većini zvučnika, nego koristi veoma tanku tehnologiju uzbuđivača.Vibracije s panela ekrana i različitih materijala u automobilu omogućavaju “bogato, 3D imerzivno iskustvo zvuka”.

Dimenzije panela iznose 5,9 x 3,5 inča, a težina manje od 40 grama, tako da se lako mogu “sakriti” u unutrašnjosti automobila poput armaturne ploče, stropa, stubova, naslona za glavu i slično. Time se oslobađa prostor koji inače zauzimaju tradicionalni zvučnici, a pri tome se ne ugrožava kvalitet zvuka.

Koncept nije potpuno nov, jer su se ranije pojavili vibrirajući paneli koji se koriste za Sonyjeve i LG-jeve OLED TV uređaje. Međutim, ovo je prvi put da su se našli u unutrašjnosti automobila, a iz kompanije LG je najavljeno da prodaja počinje u prvoj polovini 2023. godine.

Danas objavljeno

Ova aplikacija je privukla pažnju mnogih i najbrže je rastuća svih vremena

Vanja A

Nova funkcija za Gmail će se svidjeti onima koji kupuju onlajn

Vanja A

U Iraku otkrivena gostionica stara 5.000 godina

V.R.

Ostavite komentar