Lexus UX Art Car - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Lexus UX Art Car

Interpretacija klasičnog japanskog vrta za meditaciju je pobednik drugog dizajnerskog takmičenja UX Art Car

„Zen Garden“ je delo Clap Studija iz Valensije, a predstavlja celu karoseriju Lexusovog premium kompaktnog crossovera prekrivenu uzorkom hiljada papirnatih latica.

Zadivljujuće jednobojno delo je osvojilo većinu glasova među šest predstavljenih umetničkih radova koje je Lexus Španija predstavio na svom sajtu. Ovaj umetnički automobil će uskoro doživeti svoju premijeru na ekskluzivnom medijskom događaju kome je domaćin Lexus Španija.

Slike ovog automobila su stvarane u vrtu Cluba Alma u Madridu, a na njima su vidljivi svi izvanredni detalji. Clap Studio – umetnici Jordi Iranzo i Angela Montagud – su završili svoje delo u roku od mesec dana, nadahnuti ključnim karakteristikama UX-a; tehnologijom, dizajnom, inovacijom i detaljima. Tradicionalni japanski vrt obedinjuje slobodni i proizvoljni karakter prirode, koje će uvek naći način za rast, s preciznim i čarobnim kvalitetima usavršenim ljudskom rukom: simetrija, tehnologija i inovacija.

„U našem Zen vrtu, Lexus predstavlja savršeni sklad, u jedinstvu prirode, tehnologije i inovacije. Ljudsko delo geometrijskih linija i besprekorne simetrije prekriveno biljnim životom“ kaže Iranzo.

„Koristili smo papir, značajan element u japanskoj kulturi, prekrivajući spoljašnjost automobila u obliku Lexusove vegetacije, dajući mu volumen“ nastavlja Montagud.

„Svetlo je još jedna ključna odlika u japanskoj umetnosti i dizajnu, a ovde ono pretvara Lexus UX u živu stvar. U zavisnosti od položaja, tona i jačine svetla, ono stvara promenljive teksture i boje tokom dana.”

U takmičenju su učestvovali i umetnici iz drugih gradova, kao što su Bilbao, Madrid, Sevilja, Mursija i Barselona. Lexus UX Art Car je projekat Lexusa Španija osmišljen kako bi spojio ovu marku s izvornom umetnošću kroz nacionalno takmičenje i međunarodno predstavljanje pobednika.

Izvor:PR Lexus/Seebiz.eu
Foto:Lexus

Danas objavljeno

Bentley u čvrstom zagrljaju Audija

Vanja A

BMW se oprašta od V12 motora u velikom stilu

Vanja A

Prodaja automobila u Europi: pad od 2,4% u 2021., 22,8% u decembru

Vanja A

Ostavite komentar