6. Februara 2022.

Letovi za Egipat ove godine i iz Banjaluke

Big Portal

Naime, turistička agencija “Kontiki” po prvi put omogućiće bh. turistima direktnu avionsku liniju Banjaluka-Hurgada, a u cijenu aranžmana biće uključena avio karta, all inclusive hotelski smještaj, te transferi do i od aerodroma.

A u organizaciji “Kontikija” medijski radnici iz BiH, medju kojima je i novinarka “Nezavisnih”, u subotu ujutro su stigli u najpoznatije egipatsko ljetovalište Hurgadu, te će u narednim danima obilaziti i bh. javnosti predstaviti  hotele koji će se naći u ponudi za ljetovanje, kulturne i istorijske znamenitosti, te izlete koji će biti ponudjeni u okviru aranžmana.

Prema dosadašnjim interesovanjima bh. gradjana, Hurgada bi, zbog direktne čarter linije iz Banjaluke, mogla postati nova omiljena destinacija za turiste koji žele kako pasivni, tako i aktivni odmor.

Naime, hoteli nude kompletnu uslugu od samo ulaska u kompleks – turiste dočekuju ljubazni domaćini, piće dobrodošlice, kofere zaposleno osoblje gostima nosi na prag sobnih vrata.

U restoranima se poslužuje doručak, ručak i večera, voda nije za piće, te se preporučuje kupovina flaširane, dok su kafa, čaj, sokovi, pivo i druga alkoholna pića dostupni tokom cijelog dana, a peškiri, ležaljke i suncobrani, bilo na bazenu ili plaži, ne naplaćuju se dodatno.

Za turiste koji žele nešto aktivniji odmor, u ponudi agencije “Kontiki” naćiće se izleti – pustinjski safari sa posjetom beduinskim selima, krstarenje i ronjenje u kristalno čistoj vodi u kojoj “žive” korali (njihovo skrnjavljenje u bilo kom obliku je kažnjivo zatvorom), ali i posjeta monumentalnim gradjevima – piramidama u Gizi.Valuta koja se koristi u zemlji faraona, Kleopatre, kamila i papirusa je egipatska funta, ali robe i usluge moguće je platiti evrima i dolarima.

Trenutno, za ulazak u zemlju u kojoj u posljednje tri godine samo dva puta padala kiša i u kojoj se dnevna temperatura tokom cijele godine rijetko spušta ispod 20 stepeni, potrebni su negativni PCR ili antigenski test ili potvrda o primljene dvije doze vakcine, s tim da od primanja druge doze nije prošlo više od šest mjeseci.

“Nezavisne” će u narednim danima predstaviti hotele i izlete koji će biti dio ponude agencije “Kontiki”, te saznati dodatne informacije koje bi mogle biti od koristi bh. gradjanima koji se opredijele za put u Egipat.

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare