26. Novembra 2021.

Leteći Renault 4 kao vozilo budućnosti

Big Portal

Francuska marka i dizajnerski centar TheArsenale, udružili su se u kreiranju vizije kako će Renault 4 izgledati za 60 godina. Stvaraoci AIR4 opisuju svoje delo kao reinterpretaciju 4L koji može da leti, nastao iz spozaje da saobraćaj postaje sve gušći na tlu, dok u vazduhu ima dovoljno prostora, što pruža beskrajne mogućnosti.

Napravljen u potpunosti od ugljeničnih vlakana, a u smislu dizajna prati iste linije i forme kao i automobil u kojem je pronašao inspiraciju, ali je prilagođen za kretanje kroz vazduh.

Konstruisan i sklopljen u potpunosti u Francuskoj, ovaj leteći automobil ima četiri propelera s dva sečiva umesto točkova, s tim što je pristup vozača kabini omogućen podizanjem školjke spojene prednjim šarkama. Propeleri mogu da generišu po 95 kilograma vetikalnog potiska, što u totalu iznosi 380 kilograma.

Što se tiče performansi, leteći automobil dostiže maksimalnu horizontalnu brzinu od 26 metara u sekundi (93 km/h), pri maksimalnom nagibu od 70 stepeni. U smislu visine, AIR4 može da poleti do 700 metara, s tim što brzina poletanja iznosi 14 metara u sekundi. Ovaj leteći automobil je opremljen litijum-polimernim baterijama od 90.000 mAh.

Nakon digitalne prezentacije AIR4 će biti predstavljen javno. Posetioci će biti u prilici da ga vide izloženog počev od sledećeg ponedeljka u centru Pariza u Atelier Renaultu na Šanzelizeu. AIR4 će se tamo nalaziti do kraja ove godine, da bi sledeće otputovao do Majamija i Njujorka.

Vrele Gume

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare