14. Oktobra 2019.

Leteći čovjek je upravo dobio dugu cijev iznad glave

Big Portal

Braton, i sam veliki fan Ajron Mena, odmah se bacio na posao i razvio sistem koji omogućava upravljanje automatskom puškom pričvršćenom na rame, bez upotrebe ruku.

Iz bezbednosnih razloga, za izradu prototipa nije korišćeno prava puška, već njena air soft kopija, koja ispaljuje plastične kuglice. Bez obzira na to, konstruktorima je bilo važno da dokažu da bi Gravity-jev džet pek mogao da se koristi i u vojne svrhe.

Brauning, koji je sa svojim Ajron Men džet pekom 2017. godine oborio Ginisov rekord u brzini leta mlaznim odelom, letevši brzinom od 51,53 kilometara na čas, ceo pogonski sistem je smestio na ruke korisnika.

Iako je time olakšao upravljanje, ruke zbog toga ne mogu da se koriste za druge operacije, kao npr. snimanje i pucanje, a pošto svoj džet pek namerava da prodaje vojsci i policiji, želio je da pokazaže da on, i pored toga, može da bude naoružan.

Zato je Braton u kacigu ugradio senzor koji detektuje u kom smeru pilot gleda i, potom, prenosi komande mehaničkom sistemu za upravljanje oružjem.

Pitanje je samo da li bi vojnici budućnosti baš voleli na ramenu da nose automatsku pušku koja će im ispaljivati rafale iza uha, ali njih ionako niko neće ništa pitati ako/kada Brauning sklopi ugovor sa nekom vojskom.

Izvor: B92, ViDi

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare