Let za povratak državljana BiH iz Rusije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Let za povratak državljana BiH iz Rusije

Sa Aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu danas bi trebalo da bude organizovan humanitarni let za Moskvu, kojim će se u BiH vratiti njeni građani koji su se u vrijeme pandemije virusom korona zatekli u Ruskoj Federaciji, a izrazili su želju da se vrate kući.

“Kabinetu člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku obratili su se za pomoć državljani BiH, najvećim dijelom studenti koji studiraju u Rusiji i njihovi roditelji, da im se omogući povratak kući s obzirom na to da nema komercijalnih letova iz Ruske Federacije”, rečeno je Srni iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su naglasili da je Vlada Republike Srpske na inicijativu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika osigurala humanitarni let na relaciji Beograd – Banja Luka – Moskva i Moskva – Beograd – Banja Luka.

“Riječ je oko 70-ak državljana BiH, a ostatak slobodnih mjesta bit će ustupljen državljanima Srbije koje je pandemija zatekla u Ruskoj Federaciji”.

Prema njihovim riječima, let za Moskvu biće popunjen državljanima Rusije koji se nalaze u BiH i Srbiji, a žele da se vrate svojim kućama, što je organizovano u saradnji sa ambasadama Rusije u BiH i Srbiji.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Ministri EU pozvali na brzu akciju u borbi protiv omikrona

M.

Rijad tvrdi da uhapšeni u Parizu nema veze sa ubistvom Kašogija

M.

Kremlj: Razgovor Putina i Bajdena bio iskren i poslovan

M.

Ostavite komentar