Leonardo Dikaprio pisao Vladi FBiH i federalnim parlamentarcima zbog gradnje malih hidroelektrana - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Leonardo Dikaprio pisao Vladi FBiH i federalnim parlamentarcima zbog gradnje malih hidroelektrana

Čuveni glumac Leonardo Dikaprio, koji je ranije već na društvenim mrežama pisao o borbi za spas rijeka u BiH, sada se obratio i Vladi FBiH i federalnim parlamentarcima. -Čestitam Hrabrim ženama Kruščice i gospođi (Maidi) Bilal iz BiH na osvajanju prestižne nagrade za zaštitu životne sredine („Zeleni Nobel“), dok se…

Čuveni glumac Leonardo Dikaprio, koji je ranije već na društvenim mrežama pisao o borbi za spas rijeka u BiH, sada se obratio i Vladi FBiH i federalnim parlamentarcima.

Leonardo DiCaprio se ponovo oglasio o rijekama: Dok čekamo federalnog  premijera... / Radio Sarajevo

-Čestitam Hrabrim ženama Kruščice i gospođi (Maidi) Bilal iz BiH na osvajanju prestižne nagrade za zaštitu životne sredine („Zeleni Nobel“), dok se suočava s oružanim policijskim napadom, zastrašivanjem i prijetnjama – rekao je glumac.

Kazao je kako ova pobjeda „Žena“ dolazi usljed „globalne aktivističke kampanje za zabranu gradnje novih malih hidroelektrana u BiH, ali da to nije dovoljno da bi 240 rijeka bilo spašeno od betonskih cijevi“. Zbog toga je poručio Vladi Federacije BiH i federalnim parlamentarcima da se aktiviraju i donesu zakone koji su potrebni kako bi se zaštitile rijeke.

– Sada je ključno da Parlament FBiH usvoji Zakon o električnoj energiji koji je na čekanju i da trajno zabrani izgradnju stotina planiranih malih hidroenergetskih projekata i revidira sve aktivne dozvole, od kojih su mnoge izdate nezakonito. Globalna zaštitarska zajednica poziva Dom naroda FBiH na čelu s Tomislavom Martinovićem da odmah krene u akciju, predstavi nacrt zakona delegatima i očuva dragocjene bosanske rijeke – poručio im je Dikaprio.

Prošle godine u oktobru glumac se takođe oglasio povodom zabrane gradnje malih hidroelektrana u BiH i javno podržao proteste koji su tada održavani.

Glassrpske.

Danas objavljeno

Nikol Kidman ošišala dugu kosu? PIKSI FRIZURA osvojila je i Holivud

Zeljka

Kako je Federer uživao u Hrvatskoj

Zeljka

Bež je nova žuta: Viktorija Bekam u ljetnoj haljini najmodernijeg kroja sezone

Zeljka

Ostavite komentar