Lenovo ThinkPad X1 laptopovi unapređeni Intel Comet Lake čipovima - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Lenovo ThinkPad X1 laptopovi unapređeni Intel Comet Lake čipovima

Lenovo je osvježio svoju ThinkPad liniju laptopova, sa većim brojem novih modela koji imaju Intel Core procesore desete generacije (Comet Lake).

Ovo uključuje i Lenovo ThinkPad X1 Carbon 14 i ThinkPad X1 Yoga konvertibilni model. Oba laptopa će biti dostupna od septembra.

Pored prelaska na Intel Core procesore desete generacije, Lenovo je osvežio i dizajn ThinkPad X1 Carbon modela, koji je sada još tanji i lakši. Laptop ima debljinu od 14,9 milimetara i početnu težinu od 1,09 kilograma. Notebook karakterišu tanke ivice oko ekrana, što znači da 14-inčni IPS LCD displej staje u veličinu 13.3-inčnog modela laptopa.

Lenovo će laptop nuditi u opcijama do Intel Core i7-10710U šestojezgarnog procesora, do 16GB RAM-a i do 2TB PCIe SSD skladišnog prostora. Tu su i dva Thunderbolt 3 porta, dva USB 3.0 Type-A porta i priključak za slušalice, potom HDMI 1.4 port, 51Wh baterija, HD veb kamera i IR kamera za Windows Hello otključavanje preko crta lica. Očekivana cena laptopa je 1479 dolara.

Novi Lenovo ThinkPad X1 Yoga, koji je prvi put predstavljen tokom CES-a u januaru, će biti prvi model u liniji sa aluminijumskim kućištem. I ovaj model ima 14-inčni dizajn, ali je nešto teži i deblji od Carbon modela. X1 Yoga, s druge strane, ima šarku od 360 stepeni koja mu omogućava korišćenje u tablet, tent ili stand modu. Uređaj stiže i sa ThinkPad Pen Pro olovkom, osetljivom na pritiske.

Lenovo će četvrtu generaciju ThinkPad X1 Yoga laptopa nuditi u opcijama do Core i7-10710U procesora, do 16GB RAM-a, do 2TB SSD i izborom između 1080p, 1140p i 4K displeja. Laptop ima isti izbor portova kao X1 Carbon, a konvertibilni model stiže po početnoj ceni od 1609 dolara, od septembra.

Izvor: Liliputing

Danas objavljeno

Realme GT Neo2T ozvaničen sa MediaTek Dimensity 1200-AI čipom

Vanja A

Huawei nagovještava Enjoy 20e, sa 6.3-inčnim ekranom i 5000mAh baterijom

Zeljka

AirPods 3, HomePod mini u boji i glasovni Apple Music

Zeljka

Ostavite komentar