Lenovo razvija Radeon RX 6800 XT i RX 6900 XT LEGION Edition grafičke karte - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Lenovo razvija Radeon RX 6800 XT i RX 6900 XT LEGION Edition grafičke karte

Lenovo i AMD izgleda ponovo formiraju ekskluzivno partnerstvo. Nakon što je Lenovo dobio ekskluzivna prava za prodaju radnih stanica pokretanih Ryzen Threadripper PRO procesorima, dve kompanije sada izgleda sarađuju i na polju grafičkih karti.

Pojavile su se fotografije novih Lenovo Radeon RX 6800 XT i RX 6900 XT LEGION Edition grafičkih karti. U ovom trenutku nije poznato da li je grafičke karte dizajnirao Lenovo, ili su u pomoć pritekli i dizajneri referentnih AMD-ovih MBA video karti.

Na grafičkim kartama je vidljiv crveno osvetljeni “R” element, a preko GPU-ova takođe imamo postavljen osvetljeni “Radeon RX 6×00 XT” logo.

Velike grafičke karte sa tri slota deluju da su veće od referentnih RX 6800 XT / RX 6900 XT modela, a napajaju se preko dva 8-pin PCIe konektora. Preko metalnog backplate-a je postavljen osvetljeni LEGION logo, koji označava gejming liniju kompanije Lenovo.

U ovom trenutku nije poznato da li će Lenovo Radeon RX 6800 XT i RX 6900 XT LEGION Edition grafičke karte biti ekskluzivne za tržište Kine, niti da li će biti prodavane zasebno ili preisnstalirane u okviru LEGION PC uređaja.

Izvor: Benchmark/TechPowerUp

Danas objavljeno

Ruski hakeri ukrali više od 50 miliona lozinki

V.R.

Neredi u najvećoj fabrici iPhone telefona u Kini

V.R.

Google Workspace donosi poboljšanu pretragu Gmail prepiske

V.R.

Ostavite komentar