Lenovo pred IFA sajam predstavio najnoviju liniju proizvoda - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Lenovo pred IFA sajam predstavio najnoviju liniju proizvoda

Lenovo je predstavio svoju najnoviju liniju proizvoda, pred početak IFA 2019 sajma u Berlinu.

Ova linija, koju čine laptopovi, monitori, tableti i all-in-one desktop, je dizajnirana za mejnstrim korisnike, koji zahtevaju najnovije tehnologije po pristupačnoj ceni.

Najavljena su dva nova 13-inčna Windows 10 Lenovo IdeaPad laptopa, koji stižu sa Intel Core mobilnim procesorima do desete gneracije i do 16GB RAM-a. Jači model u ponudi je S540, koji stiže sa brzim punjenjem, Cortana i Alexa servisima, Dolby audio podrškom IR kamerom i biometrijskom verifikacijom bez korišćenja ruku. Laptop koristi Lenovo Q-Control funkciju za machine learning, kako bi kontrolisala temperaturu laptopa i optimizaciju baterije i ventilatora. Laptop će imati početnu cenu od 1000 dolara i na tržištu će biti dostupan od  oktobra.

Kada su portabilni uređaju u pitanju, tu su i novi Chromebookovi. Lenovo Chromebook C340 je tablet i laptop u jednom – ima fleksibilnu šarku od 360 stepeni, veličinu ekrana od 11 inča do 15 inča. Postojaće i S340, model sa 14-inčnim ekranom, koji takođe karakteriše šarka od 360 stepeni, ali i baterija koja nudi rad do 10 sati

Tu su i novi tableti – druga generacija Lenovo M7 i M8 modela, sa Wi-Fi i LTE opcijama, koji nude do 12 sati reprodukcije videa. Novi Lenovo monitori stižu u obliku 28-inčnog L28u modela sa 4K IPS širokougaonim ekranom i 34-inčnog G34w gejming monitora, sa 1500R zakrivljenošću, 21:9 odnosom stranica i 144Hz osvežavanjem. Cena Gejming modela će iznositi 480 dolara, ali se ne očekuje pre februara.

Na kraju, Lenovo je najavio i IdeaCentre A540 all-in-one PC, koji je dizajniran u obliku kineskog čempresa. U pitanju je Windows 10 desktop, sa devetom generacijom Intel Core i7 CPU-a i AMD Radeon RX560 grafičku kartu. Tu je i opcija QHD displeja i Dolby zvučnici. PC je dostupan u verzijama od 24 ili 27 inča, a ima bazu za punjenje, koja može da puni telefon čak i kada je računar isključen. Početna cena računara je 800 dolara, a biće dostupan od septembra.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Procurile fotografije koje prikazuju crni Playstation 5 i DualSense kontroler

V.R.

Bugarska policija uhapsila hakera koji stoji iza velikog broja hakerskih napada

V.R.

Qualcomm od SAD traži dozvolu da prodaje svoje čipove za Huawei telefone

V.R.

Ostavite komentar