5. Januara 2020.

Lenovo je ažurirao svoje ThinkPad X1 laptopove

Big Portal

Kompanija je prethodno ažurirala ThinkPad X1 Carbon i X1 Yoga u avgustu prošle godine, tako da ovoga puta nema drastičnih izmena dizajna.

Poput modela prethodne generacije i novi laptopovi imaju Intelove najnovije “Ice Lake” procesore desete generacije i do 16GB RAM-a. Novitet je mogućnost konfigurisanja oba laptopa sa do 2TB skladišnog prostora. Lenovo je izmenio i tastature dva modela, dodavši funkcijske tastere (omogućavaju brzo pokretanje i prekidanje voice-over-IP poziva).

Verovatno najveći dodatak predstavlja mogućnost prilagođavanja oba laptopa sa novim 1080p displejima i 500 nita osvetljenjem, koje karakteriše i kompanijina PrivacyGuard tehnologija. Ovi ekrani će sprečavati da drugi ljudi gledaju u sliku preko vašeg ramena, kako bi videli na čemu radite. Lenovo je ranije nudio PrivacyGuard displej opciju na nekim svojim skupljim ThinkPad modelima, ali je ovo prvi put da su dostupni na potrošačkim X1 Carbon i X1 Yoga.

Izuzev navedenog, dva laptopa su identična svojim prethodnicima. Lenovo ponovo tvrdi radni vek baterije od oko 18,5 sati za X1 Carbon i oko 15 sati za X1 Yoga. Laptopovi će biti dostupni u nekom trenutku tokom 2020, po početnim cenama od 1499 dolara za X1 Carbon i 1599 dolara za X1 Yoga.

Izvor: Benchmark/Engadget

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare