5. Decembra 2019.

Lenoks Luis: Mislio sam da Tajson želi da mi otkine glavu

Big Portal

Verovali ili ne, Luis i Tajson su skoro pa vršnjaci, Britanac je samo godinu dana stariji od Amerikanca, ali su se dva velika šampiona samo jednom međusobno borila tokom karijere.

Dogodilo se to u junu 2002, pri kraju Tajsonove karijere, a Luis je nokautirao “Čeličnog Majka” u osmoj rundi u Memfisu.

Međutim, oni su imali mnogo ranije okršaj u ringu, još kao tinejdžeri. Na to su ih primorale okolnosti.

Naime, 17-godišnji Luis i 16-godišnji Tajson su bili previše dobri za svoje vršnjake, pa su morali međusobno da sparinguju.

“Osvojio sam Svetsko juniorsko prvenstvo u Santo Domingu u Dominikanskoj republici. Sećam se da su mi Amerikanci rekli da se nisam borio sa najboljim. Pitao sam ih za nisu poslali svoj najbolji tim. Rekli su mi da jesu, ali da jedan momak i njegov menadžer ne vole da prave planove”, otkrio je Luis.

Luis je imao lepo iskustvo kada je upoznao Tajsona, ali se sve promenilo kada su ušli u ring.

“Prvi put kada smo se sreli Tajson je bio mnogo fin. Odveo me u svoju sobu i pokazao mi stare poteze koje nikad nisam video pre. Prvog dana u sali čim se čulo zvono za borbu navalio je na mene kao da želi da me ubije. Pokušao sam foru Muhameda Alija i držao se daleko od njegovog moćnog udarca, ali je prvi dan bio vrlo žestok, drugi dan je bio žestok, tek trećeg sam bio bolji od njega”, seća se Britanac.

Luis je dodao da je mislio da mladi Tajson želi da mu “otkine glavu”.

“Sparingovali smo nekoliko dana i posle nekog vremena je postalo lakše. Onda u jednom trenutku Tajson više nije želeo da me juri pa je spustio ruke. Ja sam mu zadao seriju udaraca kada sam čuo: “Majk nemoj to da radiš, borićeš se s tim momkom jednog dana”. Okrenuo sam se i video Kasa Damata (Tajsonov trener, prim. aut) kako priča. To mi je uvek odjekivalo u ušima, da li ćemo se ikad boriti? Jer Kas Damato kaže da hoćemo”
, otkriva Luis.

Damato je bio u pravu, 20 godina kasnije Luis i Tajson su se našli opet u ringu jedan naspram drugog.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare