Lekont se izjasnio – US open ne može, Rolan Garos može - BIGportal.ba
Sport Tenis

Lekont se izjasnio – US open ne može, Rolan Garos može

Bivši francuski teniser Anri Lekont veruje da US open (31. avgust) mora biti otkazan.

Nekada peti teniser planete smatra da u jeku pandemije koronavirusa u SAD ne postoje uslovi za održavanje ovog Grend slema.

“Nije moguće da se igra, moraju da ga otkažu. Mislim da mnogi igrači neće ići tamo. Pre svega iz zdravstvenih razloga, pandemija je daleko od svog kraja. Takođe i zbog toga što se ne možete takmičiti na Grend slemu bez prisustva publike. Ne usuđujem se ni da zamislim kakva bi to bila atmosfera. Videli smo Muratogluov UTS turnir, gledanje mečeva preko ekrana nema istu draž”, rekao je Lekont.

Ipak, Francuz veruje da bi Rolan Garos, koji je planiran za 27. septembar, trebalo da se održi.

“Direktor Rolan Garosa Gi Forže i Teniski savez Francuske imali su hrabrosti da pomere Rolan Garos. Srećni smo što imamo sjajne uslove na Rolan Garosu, sa gotovo svim osvetljenim terenima. Neće biti prekidanja mečeva, uslovi za igru neće biti možda isti, ali sve je to deo igre”.

Osvajač devet ATP titula u singlu poziva na ujedinjenje tenisa, nešto o čemu se već neko vreme priča.

“Moramo da prestanemo da želimo uvek više ili ćemo u protivnom ubiti gusku koja nosi zlatna jaja. Vreme je da se krene na drugačiji model i vratimo se prostijim, zdravijim stvarima. Moramo da se restruktuiramo, ATP i WTA bi mogli da organizuju mešovite turnire. To bi dovelo još više ljudi. Ili da razmotrimo reorganizaciju po geografskim principima, tako bi se izbegla putovanja i smanjili troškovi. Mislim da je to dobra formula, kako za igrače tako i za one koji ih prate”,
 podvukao je Lekont.

Danas objavljeno

Zvezda ne planira da stane, pao je Virtus za 4. uzastopnu pobjedu u Evroligi: Dobrić odigrao partiju sezone!

Vanja A

Federer: Voleo bih da zaigram, ali koljeno nije spremno

Vanja A

UEFA pokrenula istragu protiv Juventusa

Vanja A

Ostavite komentar