Lekler će dobiti kaznu od 10 mjesta u Brazilu - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

Lekler će dobiti kaznu od 10 mjesta u Brazilu

Vozač Ferarija Šarl Lekler dobiće kaznu dodavanja 10 mesta na plasman u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila.

Ferari je potvrdio da će na Interlagosu koristiti novi motor, a pošto su “besplatne izmene” iskoristili, Lekler će nazadovati 10 pozicija.

Lekler je stigao do dozvoljenog broja delova za sezonu, kada je u Ostinu imao problema sa motorom, a tu trku je završio na četvrtom mestu.

“Novi motor znači i kazna u Sao Paolu, ali trebalo bi da se vratimo na naš normalni nivo i pokaženo borbeni duh kako bismo završili sezonu na visokom nivou. To će biti važno kako bismo potvrdili da napredujemo sa našim bolidom i uhvatimo zamajac za rad tokom zime. Znam da su naši vozači i cela ekipa koncentrisani na to”, rekao je direktor Ferarija Matija Binoto, preneo je Skaj.

Kazna za Leklera biće potvrđena pre vikenda. Ferari dočekuje nedeljnu trku u Brazilu posle razočaravajućeg izdanja u Ostinu, pre dve nedelje, gde je Lekler bio skoro minut sporiji, a Sebastijan Fetel nije završio trku. Obojica vozača jedva čekaju trku na Interlagosu.

“Ne znam zašto, ali ima nešto posebno oko ove staze i ovog mesta. Svake godine se dogodi nešto ludo, a ako toga ne bude, budite sigurni da će se dogoditi sledeće godine”
, rekao je Fetel.

Pretposlednja trka u šampionatu Formule 1 na programu je u nedelju 17. novembra od 18.10 u Brazilu.

Danas objavljeno

Liverpul u strahu – Salah zatražio astronomski ugovor

Vanja A

FIFA drastično kaznila Crnogorce

Vanja A

Medvedev: Kakav psiholog, više su mi pomogle Novakove riječi

Zeljka

Ostavite komentar