Lejver o Novaku: Kalendarski Slem, što da ne? - BIGportal.ba
Sport Tenis

Lejver o Novaku: Kalendarski Slem, što da ne?

Bivši teniski šampion Rod Lejver uveren je da Novak Đoković može da ponovi uspeh i osvoji novi “Đoker slem”.

I ne samo to, Australijanac, vlasnik 11 Grend slem titula, smatra da Novak može da osvoji sva četiri velika turnira i u jednoj godini.

Lejver, naravno, apostrofira važnost Rolan Garosa u celoj priči, ali dodao je i da Novak ima igru koja je jednako efikasna na svakoj podlozi.

Novak na stadionu “Filip Šatrije” (treći meč dana) započinje svoju misiju u Parizu, a protivnik mu je Poljak Hubert Hurkač.

Novak je neverovatno talentovan i sposoban je da ostvari te duže periode dominacije. Nisa siguran kako mu to uspeva u današnje vreme. On je zaista sjajan takmičar i igra svoj najbolji tenis kada je najvažnije“, smatra Lejver.

Rod Lejver je dva puta u karijeri uspeo da veže sva četiri Grend slem trofeja i jako dobro zna šta je za to potrebno. Tenis se od tada mnogo promenio, ali legenda svetskog tenisa ističe da Novak ima sve atribute da ponovi svoj uspeh iz Pariza 2016.

Novak je uspeo da bude vlasnik sva četiri pehara. To je neverovatno. Ponovo igra dobro i veliki je talenat. Dobro servira, osnovni udarci su mu precizni, uživa čak i da izađe na mrežu i igra mnogo drop šotova. To je odlilčna taktika na šljaci“, smatra Lejver.

Đoković je uoči početka Rolan Garosa rekao kako se sada drugačije priprema za ovaj turnir. Poručio je sada ne trenira tokom turnira i da se oseća dobro, da je spreman i veoma motivisan.

Lejver kaže da od njegove igre sve zavisi.

On svakako ima veliku šansu da osvoji Grend slem. Ne samo da osvoji sva četiri, već da to bude i u jednoj kalendarskoj godjni. Sve je u njegovom reketu“, zaključio je bivši broj jedan.

Danas objavljeno

Izvinjenje Ibrahimovića i “slučaj vudu magije”

D

“Federer je ispao pametan – Đoković je teška zvijer”

D

163 poena iz 163 šuta

D

Ostavite komentar