Lego uveo sankcije Beloj kući i američkoj policiji - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Lego uveo sankcije Beloj kući i američkoj policiji

Poslije protesta izazvanih ubistvom Džordža Flojda, Kompanija “LEGO” je prestala sa oglašavanjem proizvoda koji imaju tematiku policijske stanice i policijskih automobila. Povučena je i Lego verzija Bijele kuće.

Kompanija je od svojih partnera tražila da povuku marketing za tematske policijske komplete. na listi je više od 30 kompleta mifigura i datoteka, koje se distribuiraju.

Povučeni su kompleti “policijska jedinica sa psom”, “policijska stanica” i “policijki bicikl”.

Ovaj potez odražava nedavni trend kod kompanija koje očekuju da potrošač ima svoj glas i da zauzme stav o socijalnim pitanjima.

“Mi smo sa crnom zajednicom, protiv rasizma i nejednakosti”, izjavila je Amanda Madore, stariji menadžer za odnose kompanije “LEGO”.

Kompanija nije obustavila prodaju – samo oglase za više od 30 proizvoda.

„Namera nam je bila da privremeno zaustavimo sve digitalno oglašavanje kao odgovor na događaje u SAD”, potvrdila je Madore.

“Naša misija je da inspirišemo kreativnost, a to uključuje nadahnuće za njih da budu tolerantni, inkluzivni i ljubazni. Ima još posla i doniramo četiri miliona dolara organizacijama u Sjedinjenim Državama posvećenim neprofitnim organizacijama koje podržavaju crna deca i drugi koji svu decu obrazuju u pravcu tolerancije i rasne jednakosti”, istakla je Amanda Madore.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Serijska zavodnica bogatih muškaraca pokazala zanosne obline

Zeljka

Otkrivena nova buba u Srbiji: Nosi ime Novaka Đokovića

Zeljka

Tu su protjerivali članove kraljevske porodice: Skrivena tajna Istanbula

Zeljka

Ostavite komentar