26. Marta 2020.

Legendarni sajt za torente oboren: Da li je ovo “posljednji ekser u kovčegu”?

Big Portal

Kako kažu iz Pirate Bay, činjenicu da je sajt “pao” širom sveta koriste da napišu neke nove linije koda i da ga učine još boljim.

Ova informacija, verovatno, pruža priliku da odahnu svima onima koji su se uplašili da bi ovo mogao da bude poslednji ekser u kovčegu iznenađujuće otpornog izvora torenta. Nejasno je šta se tačno menja u osnovnom kodu. Međutim, čini se da će stabilnost biti jedan od ključnih prioriteta, pogotovo jer se čini da sajt sve češće pada.

https://twitter.com/Nukta360/status/1242759227166384128

Druga mogućnost je novi dizajn ili neke novi funkcije. Ipak, s obzirom na to da se malo stvari promenilo u izgledu i radu Pirate Bay sajta u proteklih 19 godina, ovo je malo verovatno.

Mnogi torent sajtovi oslanjaju se na Pirate Bay, pa je veoma moguće da fajlove koje preuzimate uz pomoć nekih drugih torent sajtova potiču baš sa ovog švedskog “čvorišta”, piše Daily Express.

Svakako da postoji puno proxy sajtova koji daju utisak da pravi Piratebay radi, ali to su i dalje samo proxy sajtovi. Svejedno, moguće je da se pravi sajt “oporavi vrlo brzo, jer je to i činio toliko puta do sada.

Da li je torent nezakonit?

Podsećanja radi, preuzimanje putem torenta nije nezakonito. Torenti su male datoteke koje sadrže “ključeve” za preuzimanje bilo kog sadržaja.

Torent sajtovi vas spajaju sa korisnicima širom sveta, odnosno sa sadržajem na njihovom računaru, tako da zajedno sa stotinu ili hiljadu drugih možete u malim delovima preuzimati sadržaj.

Korišćenje torenta da preuzmete neki sadržaj kršeći autorska i srodna prava kojima je zaštićen, ili da preuzmete neki sadržaj bezo odobrenja vlasnika – to je nezakonito.

Takođe, ne postoji “siva zona” u kojoj se nalazi striming sadržaja. Preuzeli ili strimovali nešto što ne smete, svejedno je – zakon je prekršen.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare