2. Januara 2022.

Legendarni BlackBerry “odsvirao kraj” za stare modele: “Od ovog datuma…”

Big Portal

Prvi dani ere pametnih telefona bili su pomalo haotični. Postojao je veliki broj kompanija koje su se u isto vreme takmičile za parče tržišnog kolača.

BlackBerry je bio jedna od onih kompanija koje su uspele da zadrže lojalne sledbenike dugi niz godina, ali kako su Apple iPhone i Google Android postali dominantne platforme, BlackBerry je nekako pao u zapećak.

Kompanija je pokušala da pronađe načine da zaobiđe ovu situaciju tako što je omogućila licenciranje svog brenda, ali su ti uređaji izgledali kao da su stigli prekasno.

Stoga ne predstavlja iznenađenje to što je BlackBerry na kraju odlučio da prekine sa radom na polju mobilnih uređaja. Kompanija je najavila da će 4. januara 2022. ukinuti različite ključne servise koji su podržavali njene mobilne uređaje.

Prema objavi na kompanijinom sajtu: “Kao još jedna prekretnica na putu BlackBerry-ja, preduzećemo korake da povučemo iz opticaja stare usluge za BlackBerry 7.1 OS i ranije, BlackBerry 10 softver, BlackBerry PlayBook OS 2.1 i starije verzije, sa prestankom upotrebe ili datumom prestanka rada 4. januara 2022. Od ovog datuma, uređaji koji koriste ove zastarele servise više neće pouzdano funkcionisati, uključujući podatke, telefonske pozive, SMS i 9-1-1 funkcionalnost”.

Sam BlackBerry kao kompanija se ne gasi. Kompanija nastavlja sa radom i njen fokus će biti na “pružanju inteligentnog bezbednosnog softvera i usluga kompanijama i vladama širom sveta”.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare