Legendarni Aito napustio Albu, naslijedio ga je njegov asistent - BIGportal.ba
Košarka Sport

Legendarni Aito napustio Albu, naslijedio ga je njegov asistent

Nakon veoma uspešnog četvorogodišnjeg perioda na čelu ”albatrosa”, u kojima je osvojio dve titule prvaka Nemačke (2020 i 2021), jedan BBL Kup i igrao finale Evrokupa 2019, legendarni Aito odlazi iz kluba. Sedamdesetčetvorogodišnji stručnjak, koji je sa puno uspeha radio i u Huventudu, Barseloni, Unikahi, Sevilji i Gran Kanariji, najverovatnije…

Nakon veoma uspešnog četvorogodišnjeg perioda na čelu ”albatrosa”, u kojima je osvojio dve titule prvaka Nemačke (2020 i 2021), jedan BBL Kup i igrao finale Evrokupa 2019, legendarni Aito odlazi iz kluba.

Sedamdesetčetvorogodišnji stručnjak, koji je sa puno uspeha radio i u Huventudu, Barseloni, Unikahi, Sevilji i Gran Kanariji, najverovatnije je ovim odlaskom iz nemačkog kluba završio svoju trenersku karijeru, iako je zvanično na pauzi.

Njega je na klupi nasledio dugogodišnji saradnik i prvi pomoćnik, takođe Španac Izrael Gonzales. 

“Moje vreme u Berlinu je bilo sjajno i veoma sam uživao u ovom gradu, u ovom klubu, sa navijačima, a posebno sa ljudima sa kojima sam svakodnevno radio. Možemo biti veoma ponosni na ono što smo postigli. Veoma sam srećan zbog Izraela što preuzima mesto trenera Albe”, rekao je Aito za berlinskog evroligaša.

Preuzeto sa:

Danas objavljeno

Lionel Messi sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu

Vanja A

Novak: Ići će na pobjedu protiv mene

Vanja A

Košarkaši BiH ostvarili drugu pobjedu u kvalifikacijama za SP

Vanja A

Ostavite komentar