Legendarna glumica želi da ukine policiju - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Legendarna glumica želi da ukine policiju

Glumica Džejn Fonda izrazila je stav o finansiranju i “rekonfiguracije” policije u SAD-u, nakon masovnih globalnih protesta protiv policijske brutalnosti.

Legendarna zvijezda pojavila se ove nedjelje u emisiji “The View”, gdje su je pitali da objasni šta to znači kada su ljudi razgovarali o “definansiranju policije”.

Fonda je dala primjer Nju Džerzija, gdje su građani stvorili tim u zajednici koji ide od vrata do vrata i provjerava komšije i gleda da li postoje problemi koji se mogu riješiti bez potrebe za policijskim službenicima.

“Vodi je zajednica, policija dolazi po potrebi, vi ne uklanjate potpuno policiju”, objasnila je 82-godišnjakinja, prenio je B92.

Dodala je da količina novca koji će finansirati policiju treba da se preumjere na potrebe zajednice, a to će samo po sebi pomoći u smanjenju nevolja i pobuna i kriminala, i istakla je da taj princip vrlo dobro funkcioniše.

“Razgovaramo o ukidanju policije, o njenom ponovnom konfigurisanju i neka zajednice preuzmu vodeću ulogu”, smatra Fonda.

Rasprava o umanjenju sredstava koje se ulažu u policiju bila je konstantna tema posljednjih nekoliko mjeseci, kada pokušaji reforme nasilne policijske prakse poslije smrti Džordža Flojda i pucnjave na Džejkoba Blejka nisu uspjele.

Nezavisne

Danas objavljeno

ZAŠTO se bojimo paukova?

D

Pas prešao 60 kilometara da bi se vratio kući!

D

Kalorije možete potrošiti i sa partnerom, ali ne u teretani

D

Ostavite komentar