Legenda svjetskog rukometa na klupi Sjeverne Makedonije - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Legenda svjetskog rukometa na klupi Sjeverne Makedonije

Najbollji makedonski rukometaš Kire Lazarov (40) novi je selektor reprezenzacije Sjeverne Makdonije.

On je, na onlajn konferenciji za novinare rekao da je “juče na sednici Upravnog odbira Rukometne federacije Makedonije (RFM) jednoglasno usvojen predlog o izboru Kirila Lazarova za selektora/trenera seniorske muške rukometne reprezentacije”.

Novi selektor Lazarov je najavio da će pod njegovim vođstvom reprezentacija igrati brz i moderan rukomet, ali je napomenuo da to ne može da se primeni preko noći.

“Pod mojim vođstvom Makedonija će igrati brz i moderan rukomet. Ali to ne može da se promeni preko noći. U predstojećim kvalifikacijskim mečevima nećemo promeniti mnogo u igri jer nemamo vremena za to, ali verujte da ćete od Evropskog prvenstva gledati jednu Makedoniju koja igra moderno. Brz i moderan rukomet se igra u oba pravca”, rekao je Lazarov.

Rukometaš francuskog Nanta i dugogodišnji kapiten reprezentacije je zahvalio RFM na pruženoj podršci i najavio da će uskoro objaviti imena saradnika.

“Uskoro ću objaviti spisak od 35 rukmetaša i mog stručnog štaba”, rekao je Lazarov, koji je na kormilu reprezentacije zamenio Danila Brestovca (45) sa kojim krajem januara sprazumno raskinuta saradnja nakon neuspeha na Svetskom orvenstvu u Egiptu.

Na tom prvenstvu Lazarov je odigrao poslednji meč u dresu reprezentacije, a najavio je na kraju sezone da će završti i profesionalnu igračku karijeru.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Crna Gora napravila senzaciju, BiH stala na korak od nje

Vanja A

“Đoković može da umre u đubretu”u italijanskom “Korijere dela Seri” objavljen tekst novinara

Vanja A

Više ljudi traži povraćaj novca nego što kupuje karte za Australijan open

Vanja A

Ostavite komentar