Ledi Gaga nedodirljiva u svijetu muzike - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Ledi Gaga nedodirljiva u svijetu muzike

Pop pjevačica Ledi Gaga je dominirala u neobičnoj godini za dodjelu “MTV Video Music Awards” (MTV VMA), osvojivši pet nagrada.

Pjevačica, koja je vodila sa devet nominacija i nosila razne maske tokom večeri, osvojila je nagrade za umjetnika godine, pjesmu godine, najbolju kinematografiju i najbolju saradnju za pjesmu “Rain on Me” te prvi put nagradu “Tricon”, odnosno “Trostruki kontejner”, koja odaje priznanje umjetnicima koji su ostvareni u tri ili više disciplina.

Nagrada se odnosi na njenu svestranost i činjenicu da se bavi muzikom, glumom i humanitarnim radom. Neobičnog imena i kategorije, nagrada je dodijeljena prvi put ove godine, a Gaga je tim povodom održala emotivni govor u kojem je zahvalila svojim obožavaocima i apelovala na ljude da i dalje nose maske.

“Ova nagrada mi mnogo znači. Stvaram muziku otkako sam bila djevojčica. Iako sam imala velike snove, nikad nisam mogla da zamislim da ću jednog dana dobiti nagradu koja će obilježiti sve čime se u životu bavim. Tokom karijere sam imala mnogo uspona i padova i kao glumica i kao pjevačica, ali kad pogledam unazad humanitarni rad je postao mnogo značajniji za moj život u Holivudu. Pokrenula sam fondaciju ‘Born This Way’ koju i dalje vodim”, rekla je Gaga.

Pjevačica je dodala da bi voljela da ovu nagradu podijeli sa svima kod kuće koji se osjećaju kao “trostruki kontejner”.

“Zastanite i nagradite sebe za svoju hrabrost. Ovo nije bila laka godina ni za koga, ali ono što vidim je nevjerovatni trijumf hrabrosti. Nadam se da će ljudi kod kuće koji imaju velike snove vidjeti mene danas na ovoj sceni i znati koliko sam zahvalna na svemu. Vi možete da postignete isto. Ne želim ništa drugo nego da budem vaš umjetnik godine. To je privilegija. Volim vas, ostanite zdravo, govorite kao što mislite i nosite masku, to je znak poštovanja”, naglasila je Gaga.

Pjevačica je dobila još četiri nagrade i postala najnagrađivaniji umjetnik večeri: nagradu za najbolju pjesmu godine, zatim za najbolju kolaboraciju godine, za najbolju kinematografiju i najboljeg umjetnika godine.

Korejska K-pop grupa BTS odnijela je četiri nagrade: za najbolju grupu, najbolji pop, najbolji K-pop i nagradu za najbolju koreografiju. Muzičar The Weeknd dobio je nagradu za video-godine.

Keke Palmer je bila voditeljka dodjele, a ceremoniju je započela video-zapisom u čast zvijezde “Crnog pantera” Čedvika Bozmana, koji je preminuo u petak u 43. godini nakon prethodno neotkrivene, četvorogodišnje borbe s rakom debelog crijeva.

Bozman je bio pravi heroj, rekla je Palmerova, ne samo na ekranu, već u svakoj stvari koju je uradio.

Pozivi na jedinstvo i rasnu pravdu odjekivali su tokom večeri – reper DaBaby nastupio je u policijskom automobilu sa znakom “Stop Killing Us”.

Lista dobitnika:

Video-godine:

The Weeknd: “Blinding Lights”

Trostruki kontejner:

Ledi Gaga

Umjetnik godine:

Ledi Gaga

Pjesma godine:

Ledi Gaga/Ariana Grande: “Rain on Me”

Najbolja režija:

Tejlor Svift: “The Man”

Najbolja saradnja:

Ledi Gaga/Ariana Grande: “Rain on Me”

Najbolji hip-hop:

Megan Thee Stallion: “Savage”

Najbolji R&B:

The Weeknd: “Blinding Lights”

Najbolji pop:

BTS: “On”

Najbolji rok:

“Coldplay”: “Orphans”

Najbolji video-nastao kod kuće

Ariana Grande/Džastin Biber: “Stuck with U”

Najbolji K-pop:

BTS: “On”

Danas objavljeno

Sin Harryja i Meghan nikad neće postati princ?

Vanja A

Drastična promjena u Victoria’s Secretu, nema više anđelica

Vanja A

U smeću na parkiralištu u Njemačkoj pronađene stare vrijedne slike

V.R.

Ostavite komentar