Lebronove suze i emotivni govor o Brajantu: Brate, živiš... - BIGportal.ba
Košarka Sport

Lebronove suze i emotivni govor o Brajantu: Brate, živiš…

Lebron Džejms održao je jako emotivan govor posvećen Kobiju Brajantu.

Džejmsu je, u emotivnoj noći u Stejlps centru u meču Los Anđeles Lejkersa i Portland Trejlblejzersa, drhtao glas kada je pričao o Brajantovoj tragediji na centru terena.

Prethodni put kada je imao takav javni istup bio je kada je govorio da bukvalno ne skida Brajantove patike.

Sada se prisetio kako je od Kobija dobio par patika dok je igrao kao student, iako su bile manji broj od njegovog.

Sada znam poentu, svi ćemo imati sećanje na Kobea. Ipak, na ovo gledam drugačije, kao na neku proslavu“, rekao je Džejms dok je u mraku hale žuto svetlo bilo upereno samo u njega.

Ovo je proslava 20 godina od krvi, znoja, suza, slomljenog tela, uspona, padova, svega… Bezbroj sati, želje da bude veliki kao što je bio. Slavi se dečak koji je došao ovde sa 18 godina, “penzionisao” se sa 38 i bio verovatno najbolji otac kojeg smo videli u protekle tri godine“.

Popularni “Kralj” je ponovio “Večeras je proslava“.

Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

I pre nego što sam počeo da igram sa Kobijem voleo sam ga, bio mi je kao brat. Od vremena kada sam bio u srednjoj školi i kada sam ga posmatrao iz daleka, pa sve do ulaska u NBA ligu, jedina stvar koju smo delili bila je odlučnost za pobedom i da budemo veliki. Ta činjenica meni mnogo znači“.

Imao je i savet u teškim trenucima.

Prvo što možete da uradite u ovoj situaciji je da pomislite na porodicu. Svi smo mi porodica, gledam celu halu, svi su povređeni i slomljeni. Ali kada se ovakve stvari dogode onda je najbolje da se nasloniš na rame svoje porodice. Slušao sam mnogo o porodici Lejkera, došao sam prošle godine i video kako je ovde, ova nedelja je to pokazala“.

Za kraj, dao je i snažnu poruku.

Želim da sa svojim saigračima nastavimo nasleđe, ne samo ove godine, već koliko god možemo dugo da igramo košarku. To bi želeo Kobi Brajant. Dakle, rečima Brajanta, “Mamba aut”. Ne smemo da zaboravimo. Brate, živiš“, završio je Lebron govor u suzama i otišao u zagrljaj saigračima.

Danas objavljeno

Kokoškov o Jokiću: Nadam se da će biti tu, Teodosić: Nije mu lako, a ni nama da prihvatimo

Zeljka

Partizan ide u Slovačku, Vojvodina u Litvaniju, Čukarički u Azerbejdžan

Zeljka

Zvezda nije imala sreće na žrijebu za Ligu šampiona

Zeljka

Ostavite komentar