23. Aprila 2020.

“Lebron nema Džordanov mentalitet ‘ubice'”

Big Portal

Ovih dana Džordan je u centru pažnje zbog dokumentarca “Poslednji ples” o njegovoj poslednjoj sezoni u Čikago Bulsima.

To je opet pokrenulo diskusije da li je Lebron, najbolji igrač današnjice, dostigao Džordanov nivo.

“Uvek se vodi rasprava ko je najbolji svih vremena. Majkl je očigledno na tom nivou. Nema mnogo novih Majkla Džordana. Trenirao sam Lebrona pet godina i imao odličan odnos s njim. Lebron nema isti mentalni stav, nema mentalitet ‘ubice’ koji je Džordan imao”, rekao je Meloun.

Dok je Meloun odrastao gledajući Džordana, Lebrona je trenirao tokom njegovog prvog mandata u Klivlend Kavalirsima kao pomoćni trener.

“Džordan nije bio samo sjajan igrač. On bi ti iščupao srce iz grudi samo da bi pobedio utakmicu. To ne viđate često. On je pokazivao taj mentalitet ‘ubice” svako veče. Zbog toga je i toliko godina kasnije najbolji svih vremena”.

Meloun je dobro upoznat sa tim kako je bilo igrati protiv Džordana. Njegov otac Brendan Meloun je bio trener u redovima najvećih rivala Bulsa iz devedesetih godina – Niksa i Pistonsa, koji su često imali takozvana “Džordan pravila”.

“Jednostavno su pokušavali da prebiju Majkla Džordana. Svaki put kada bi došao do koša, bacili bi ga na dupe. Kroz Fila Džeksona i Majkla Džordana, glavnih lica NBA, liga je počela da se menjač. Želeli su da zaštite svoje igrače, da njihovi navijači imaju želju da dođu i gledaju ih i da ih gledaju preko TV”. Zato smo voleli Bila Lembira, jer je on radio sav prljav posao, dodao je Meloun.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare