28. Marta 2019.

Lažno bogatstvo na Instagramu. Ono što se dogodilo otkriva sav jad interneta

Big Portal

Privatni avioni, glamurozni partiji, dizajnerska odjeća preplavili su fotografije na njegovom profilu, no s jednom cakom – sve je to bilo izmišljeno. Naime, Byron je odlučio provesti sedmodnevni društveni eksperiment i provjeriti koliko je zapravo lako varati ljude na društvenim mrežama i lažno se prikazivati.

Резултат слика за Byron Denton

Ispalo je – veoma lako.

Резултат слика за Byron Denton

Byron je otkrio da ga je inspirisao YouTuber George Mason koji je početkom godine fejkao sedmodnevni odmor.

Byronov profil trenutno prati skoro 70 hiljada ljudi, a fotografija u “privatnom avionu” prikupila je 1000 lajkova u samo sedam sekundi.

Iskušao je i koliko dizajnerske marke utiču na broj lajkova pa je tako na fotografiju za koju je krajem decembra dobio oko 2000 lajkova, fotošopirao Loius Vuitton vrećice i dobio – 12 thiljada. “10 hiljada ljudi više kliknulo je lajk samo zbog dizajnerske vrećice”, rekao je Denton na svom YouTubeu.

Резултат слика за Byron Denton

Fejkao je i plaćena sponzorstva pa je tako na putovanje u Miami, koje je sam platio, stavio hashtagove da ispadne kao da su mu put platili sponzori.

Sve fotografije uređivao je pomoću FaceTunea, PicsArta, Adobe Photoshop Lightrooma…

Резултат слика за Byron Denton fake

“Sve me ovo natjeralo da propitam društvene mreže. Ostvare li danas poznati blogeri uspjeh iskrenošću ili lažima?” zapitao se na kraju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare