Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

Lažne vijesti o potpunom zatvaranju Banjaluke kruže društvenim mrežama

Grad Banjaluka apelovao je danas na građane da ne nasjedaju na lažne, uzbunjujuće poruke o navodnom “potpunom zatvaranju Banjekuke”, zbog epidemije korona virusa.

“Navedena poruka, koja od juče poslijepodne kruži društvenim mrežama, je najobičnija izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnostima Štaba za vanredne situacije”, navedeno je u saopštenju Grada.

Napominju da ovi teški dani, u kojem se svi zajedno suočavamo za velikim izazovima, nisu vrijeme za smišljanje neslanih šala i neosnovano širenje panike.

“Upozoravamo da kreiranje ovakvih, lažnih poruka predstavlja najgrublje kršenje važeće Odluke o zabrani izazivanja panike za vrijeme vanredne situacije, te pozivamo nadležne institucije da istraže ko stoji iza ovih poruka, a građane još jednom podsjećamo da su republičke i gradske institucije jedini zvanični kanal koji pruža tačne i vjerodostojne informacije o izazovima kojim se suočavamo usljed aktuelne epidemiološke situacije”, navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, građane podsjećaju da Grad Banjaluka, od otvaranja aktuelne krize, javnost pravovremeno obavještava o apsolutno svim relevantnim informacijama, vezanim za epidemiološku situaciju na području Grada, te, u skladu s tim, na građane još jednom apeluju da ne nasjedaju na zlonamjerne i opasne laži, poput navedenih.

Danas objavljeno

Јoš jedan smrtni slučaj, u Tuzli preminula zaražena žena

M.

Srbija: 44 nova slučaja, još tri žrtve virusa korona

M.

Još tri osobe prekršile mjere samoizolacije, do sada ukupno 227

M.

1 Komentar

БЛ 26 Marta, 2020 at 12:49 pm

Док је ишло обраћање Вишковића на АТВ (ATV) у тексту доље је протрчала вијест да планирају Бањалуку у карантин.

Odgovori

Ostavite komentar