„Lažna“ sarma - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

„Lažna“ sarma

Ukoliko nemate vremena da spremate sarmu, a jede vam se, ovaj recept je malo jednostavnija i brža, a podjednako ukusna varijanta.

Sastojci:

– 600g mlevenog mesa (po izboru)

– jedna šolja pirinča

– jedan crni luk

– kilogram kiselog kupusa ribanca

– začini po ukusu (biber, aleva paprika…)

Priprema:

Luk upržiti, pa dodati mleveno meso i začine.

Kada je uprženo, dodati pirinač.

U veću šerpu ili zemljani sud ređati red kupusa, red mesa, i tako dok ne potrošite materijal.

Naliti vodom da ogrezne i kuvati dok se ne skuva pirinač.

Prijatno!

Foto: N1

Izvor: N1

Danas objavljeno

Bol u ručnom zglobu ne treba zanemariti

V.R.

Bakina kuhinja: Kiseo kupus, pravi svadbarski

V.R.

Namirnica koja narušava kvalitet sna

V.R.

Ostavite komentar