SASTOJCI:
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 120 g praziluka
- 150 ml paradajz soka
- 2 kašičice biljnog začina
- biber
- 250 g trapista
- 5 većih tortilja
- 2-3 kašike kisele pavlake
PRIPREMA:
Na ulju propržite isjeckani praziluk pa dodajte mljeveno meso i sve zajedno propržite.
Nalijte 200 ml tople vode, stavite poklopac i dinstajte. Nakon toga začinite biberom i suvim začinom pa dodajte i sok od paradajza i malo šećera.
Prodinstajte još malo pa počnite sa filovanjem tortilja tako što ćete na četiri staviti prvo fil od mesa i paradajz soka, a zatim 50 g rendanog trapista i redati ih jednu na drugu, dok na petu stavljate kiselu pavlaka i 50 g rendanog trapista i njome poklopite prethodne četiti tortilje.
Lazanje od tortilja zapecite 10 do 15 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepni.
Nezavisne.