22. Marta 2019.

Lavrov: Zapadne zemlje prikrivaju zločine NATO-a u Jugoslaviji

Big Portal

TASS prenosi da je Lavrov to kazao u dokumentarcu ruske televizije NTV “Okret za 180 stepeni iznad Atlantika”, govoreći o mogućnosti međunarodne istrage protiv predstavnika NATO u vezi sa smrću civila, udarima na civilna postrojenja i korišćenje osiromašenog uranijuma tokom bombardovanja SRJ.

“Mislim da je Zapad činio i da će nastaviti da čini sve što može da to spriječi. Što se tiče zabranjene municije, Srbi vode istragu. Kada bude okončana, videćemo šta može da se učini da bi se osiguralo da zločin ne prođe bez kazne. Želio bih da ponovim, ne vidim nikakvu šansu da međunarodne agencije koje uključuju Zapad i u kojima se zapadni glasovi računaju, na to pristanu. Učiniće svaki mogući napor da to spriječe”, rekao je Lavrov.

On je u istom dokumentarcu ocijenio da je vazdušni udar NATO na kinesku ambasadu u Beogradu 7. maja 1999. godine možda bio namjeran.

“Mislim da je to bilo slučajno, ali nisam potpuno siguran”, kazao je Lavrov, upitan da prokomentariše taj vazdušni udar.

Ruska agencija podsjeća da je kineska ambasada u Beogradu pogođena raketom tokom NATO operacije u Saveznoj Republici Jugoslaviji, pri čemu je stradalo troje državljana Kine.

Navodi se da Alijansa tvrdi da je u pitanju bila greška.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare