6. Jula 2022.

Lavrov: Svijet da uloži napore u očuvanju međunarodnog prava

Big Portal

Lavrov je ovo poručio na sastanku sa svojim vijetnamskim kolegom Bui Tan Sonom u Hanoju, u trenutku kada zapadne zemlje optužuju Rusiju za kršenje međunarodnog prava svojom invazijom na Ukrajinu, navodi britanska agencija.

Lideri Evropske unije pozvali su Moskvu da se pridržava odluke Međunarodnog suda pravde (MSP) koji je naložio 16.marta Ruskoj Federaciji da obustavi vojne operacije u Ukrajini.

„Vijetnam je ključni partner Rusije u Asocijaciji zemalja jugoistočne Azije, a odnosi dve zemlje su zasnovani na istoriji i njihovoj zajedničkoj borbi za pravdu“, rekao je Lavrov na sastanku u Hanoju.

Vijetnam i Rusija imaju bliske veze još iz vremena Sovjetskog Saveza, a Hanoj do sada nije osudio ruski rat u Ukrajini, koji Moskva naziva „specijalnom operacijom“, prenosi Rojters.

Poseta ruskog ministra Vijetnamu dolazi u trenutku kada dve države obeležavaju 10. godišnjicu svog „sveobuhvatnog strateškog partnerstva“,a Lavrov bi nakon toga trebalo da otputuje u Indoneziju kako bi prisustvovao sastanku ministara inostranih poslova G20 (Grupa 20), koju čini 19 najrazvijenijih zemalja sveta, zajedno sa Evropskom unijom.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare