Lavrov: Spremamo odgovor - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lavrov: Spremamo odgovor

Savjetnik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Mihailo Podoljak izjavio je danas da je počela nova, onlajn runda ukrajinsko-ruskih pregovora.

  • Tačno je. Obej strane su to zvanično saopštile. Pregovori su nastavljeni u onlajn formatu, uz učešće radnih podgrupa – rekao je Podoljak.

U Istanbulu su 29. marta vođeni pregovori uživo između delegacija Ukrajine i Rusije.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocijenio je danas da je postignut određeni napredak u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom i da Moskva priprema svoj odgovor na ukrajinske prijedloge iznijete na posljednjoj rundi pregovora.

Lavrov je poslije sastanka u Nju Delhiju s indijskim kolegom rekao da još nema konačno odobrenih planova za pregovore sa Ukrajinom, ali da oni moraju da se nastave, prenosi Interfaks.

  • Spremamo odgovor. Postoji napredak, prije svega, kada je riječ o priznavanju nemogućnosti da Ukrajina bude blokovska zemlja, nemogućnosti da Ukrajina traži sreću u Sjevernoatlantskoj alijansi, nenuklearni, neblokovski neutralni status – to je ono što se sada prepoznaje kao apsolutna neophodnost – kazao je Lavrov.

Prema njegovim riječima, Ukrajina pokazuje razumijevanje realnosti kada je riječ o Krimu i Donbasu, a u vezi s potencijalnim daljim kontaktima, kaže da se koraci razrađuju i da će to biti objavljeno.

Danas objavljeno

Finska i zvanično potpisala zahtjev za prijem u NATO

M.

Nehamer: Za Austriju članstvo u NATO ne dolazi u obzir

M.

Stenogram rasprave Dodika i Džaferovića: “Hoćete da podvalite da ste Marija Djeva”

M.

Ostavite komentar