5. Juna 2022.

Lavrov: Sa Vučićem ću razgovarati o svim temama od interesa za srpske prijatelje

Big Portal

Lavrov je za Radio televiziju Republike Srpske rekao da je Vučić pre nekoliko dana razgovarao sa Putinom o gasu i da su postigli principijelan dogovor, koji bi trebalo da bude koncipiran u okviru odgovarajućih kompanija.

On je naveo da je Rusija zainteresovana da čuje Vučićeve ocene, kao i drugih srpskih političara o nastaloj situaciji, kao i da će „veoma zanimljivo biti čuti kako ocenjuju posredničku ulogu EU“.

„Naravno, mnogo je važno da razumemo procene srpskog rukovodstva i njegove planove delatnosti za naredni period“, kazao je ruski šef dioplomatije.

Govoreći o odnosu Rusije prema pregovorima o budućnosti Kosova, on je kazao da oni moraju da se zasnivaju na rezoluciji 1244, dodavši da je ruski predsednik Vladimir Putin više puta i na sastanku sa Vučićem i u svojim javnim nastupima naglasio da Rusija apsolutno podržava stav Srbije i da će podržati odluku koja će biti prihvatljiva za srpski narod.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije najavljeno je da će šef ruske diplomatije Sergej Lavrov 6. i 7. juna posetiti Srbiju, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

(Beta)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare