Lavrov: Rusija ne gaji iluzije o samitu Putin-Bajden - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lavrov: Rusija ne gaji iluzije o samitu Putin-Bajden

Rusija ne gaji iluzije da će na samitu ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Džozefa Bajdena doći do nekog proboja i istorijskih odluka, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

  • Što se tiče predstojećeg samita u Ženevi 16. juna ne gajimo iluzije, ne trudimo se da stvorimo utisak da će doći do nekakvog proboja, nekakvih istorijskih sudbonosnih odluka, ali sama činjenica da dvije nuklearne države razgovaraju na nivou lidera je, naravno, važna i to treba podržati na svaki način – rekao je Lavrov novinarima u Moskvi, poslije onlajn sastanka ministara spoljnih poslova država BRIKS.

Kako je dodao, dvojica predsjednika treba da razmijene mišljenja o tome kakve opasnosti svako vidi u odnosu na svoje zemlje, ali i na globalnoj sceni.

Ruski ministar je rekao da vojne vježbe, kojih ima znatno više, u kojima je angažovana teška tehnika, učestvuje veliki broj država i sve su bliže ruskim granicama nimalo ne doprinose normalnim razgovorima i usklađivanju napora za rješavanje realnih, a ne izmišljenih problema.

Samit Putin-Bajden biće održan 16. juna u Ženevi.

Ranije je portparolka Bijele kuće Džen Psaki saopštila da će Bajden na sastanku sa svojim ruskim kolegom razgovarati o strateškoj stabilnosti, Ukrajini i Belorusiji.

Danas objavljeno

MUP: Stacionarni radarski sistem radi u Banjaluci u skladu sa zakonom

M.

Vučič ponudio prijedlog za krizu, Albanci odbili

M.

Sjednica PD PS BiH održana bez prisustva poslanika iz Srpske

M.

Ostavite komentar