Lavrov o saradnji Rusije i Njemačke “Dobri odnosi faktor stabilnosti Evrope i Evroazije” - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lavrov o saradnji Rusije i Njemačke “Dobri odnosi faktor stabilnosti Evrope i Evroazije”

Moskva cijeni visok nivo međusobnog razumijevanja i poštovanja u odnosima Rusije i Njemačke i to vidi kao faktor stabilnosti u Evropi i Evroaziji, naveo je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je poslao poruku učesnicima 16. konferencije partnerskih gradova Rusije i Njemačke koju je pročitao specijalni predstavnik Moskve za međunarodnu saradnju na polju kulture Mihail Švidkoj.

Lavrov je posebno istakao doprinos zajedničkih inicijativa Rusije i Njemačke u održavanju kontakata koji doprinose pozitivnoj dinamici.

Ruski ministar spoljnih poslova podsjetio je na uspjeh zajedničkih inicijativa za zajedničku godinu istraživanja i obrazovanja prošle godine, kao i programa pod nazivom “Godina ekonomije i održivog razvoja”.

Pomenute inicijative i program aktivno se razvijaju pod nadzorom ministara spoljnih poslova dvije zemlje, podsjeća TASS.

– Usredsređenost pomenutih inicijativa i programa je na saradnji u polju inovacija, energetike, saobraćaja, urbane infrastrukture i zaštite životne sredine. Posebna uloga jačanju faktora za jedinstvo u bilateralnim odnosima pripada međuregionalnim i međuopštinskim vezama – ističe se u poruci šefa ruske diplomatije.

Lavrov je dodao da je u saradnju sa njemačkim partnerima uključeno 20 ruskih teritorija i 110 opština.

Danas objavljeno

Rusija spremna i na prekid proizvodnje nafte

M.

Upozorenje iz SAD: “Ako nastavite ovim putem…”

M.

SIPA uhapsila 16 osoba, oduzeto 20 kilograma spida

M.

Ostavite komentar