Lavrov o SAD: Za tango je potrebno dvoje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lavrov o SAD: Za tango je potrebno dvoje

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je malo verovatno da dođe do poboljšanja odnosa Rusije i SAD u bliskoj budućnosti.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je malo verovatno da dođe do poboljšanja odnosa Rusije i SAD u bliskoj budućnosti.

On je u intervjuu za list “Argumenti i fakti” rekao da se dosta problema nagomilalo u bilateralnim odnosima, kao i da ih nije stvorilo ponašanje Rusije, prenosi Tass.

“Uspostavljanje bilateralnih odnosa je dvostran proces. Naša zemlja je spremna da radi na tome i to smo mnogo puta rekli”, rekao je Lavrov. On je istakao da Rusija i SAD imaju posebnu odgovornost kao dve najveće nuklearne sile i stalne članice SB UN.

“Naša saradnja je ključna za obezbeđivanje stabilnosti i predvidivosti u spoljnim poslovima. Ipak, ne zavisi sve od nas, kažu da je za tango potrebno dvoje”, rekao je Lavrov.

Kao drugi bitan faktor, Lavrov je istakao komplikovanu unutrašnju situaciju u SAD. “Tramp govori o nameri da uspostavi dobre odnose sa Rusijom, ali ne dele svi u Vašingtonu njegove stavove. To se vidi kroz neprijateljske mere, poput raznih optužbi na naš račun, uvodjenje ekonomskih sankcija, oduzimanje diplomatske imovine…”, rekao je Lavrov.

Ipak, kazao je on, Rusija će nastaviti da traži oblasti zajedničkog interesovanja sa Amerikancima i dodaje da i ruski i američki predsednik smatraju da mora da se prevaziđe blokada odnosa.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

“Ekspert za držanje Zapada u neizvjesnosti”

M.

1, 5 miliona doza Sputnika V proizvedeno na Torlaku

M.

Zapad Grčke u vrtlogu nevremena, odnesena jedna žrtva

M.

Ostavite komentar