Lavrov o povlačenju NATO iz Avganistana: "Muko moja pređi na drugog" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lavrov o povlačenju NATO iz Avganistana: “Muko moja pređi na drugog”

Optužujući bivšu avganistansku vladu na čelu sa Ašrafom Ganijem da je nesposobna da situaciju drži pod kontrolom, NATO je prebacio krivicu pred njihova vrata.

To je rekao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, prenosi “Sputnjik”.

“Čuo sam izjavu generalnog sekretara NATO, gospodina Jensa Stoltenberga, koji je krivicu za trenutnu situaciju svalio na bivšu avganistansku vladu i oružane snage, koje navodno nisu mogle da drže situaciju pod kontrolom”, kazao je Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa katarskim kolegom Muhamedom bin Abdulrahmanom el Tanijem.

“U najmanju ruku, na pamet mi pada stara ruska poslovica o prebacivanju krivice poput muko moja pređi na drugog“, istakao je on.

Ruski diplomata je kazao i da u rešavanju problema izbeglica iz Avganistanu treba da budu uključene sve strane koje su dopustile da dođe do ove krize.

“Humanitarne posledice svega što se dogodilo su veoma teške, zabrinuti smo zbog porasta pretnje koja može da se prelije u Evropu. Mi se zalažemo sa što brže rešavanje tog problema. U tom procesu treba da budu uključene sve strane koje su dopustile da se ovo dogodi”, zaključio je on.

Danas objavljeno

Nemiri u Parizu tokom predizbornog mitinga

M.

Srpska visoke predstavnike ne prihvata kao objektivne

M.

Putin: “Obratite pažnju”

M.

Ostavite komentar